Rijetke su utakmice u kojima Osijek ne zabija golove, nažalost, u derbiju s Rijekom bilo je tako.

Puno su više pokušaja, a time i šansi u derbiju na Rujevici imali naši nogometaši. Ne znači da je i domaćin ostao bez svojih prigoda, imao je jedanaesterac u svoju korist, ali je generalno ipak Osijek nekako bio korak bliže preostalim bodovima u ovom vrlo zanimljivom ogledu. Među onima koji su, u dva navrata, mogli svladati Nevistića bio je naš veznjak Marin Pilj…

Imao sam dvije dobre šanse žao mi je što nisam zabio i donio momčadi tri boda. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, imali dosta prilika, na Rujevici nikada nije lagano, uvijek je to teško gostovanje, znali smo što nas čeka. Dobro smo se pripremili, dobro i odigrali, mislim da nismo imali ni sreće, ali tako je to u nogometu. Žao nam je što nismo uzeli tri boda, ostaje još pet kola do kraja, borit ćemo se i čekati njihov kiks, vjerujemo u sebe, a vidjet ćemo kako će na kraju biti.

Osijek bliže pobjedi

Nedostajao je, dakle, pogodak za više od polovičnog plijena na Kvarneru. Moglo je biti bolje u rezultatskom smislu, vjerovali smo cijelo vrijeme da će lopta barem jednom završiti u mreži domaćina, ali se to ovaj puta nije dogodilo. S druge strane, ni domaćin neke svoje prilike nije iskoristio.

Sigurno kada Rijeka kod kuće svakome stvori šanse, a „penal“ je ipak najveća. Ivušić je odličan cijele sezone i to je sada samo i potvrdio. Svaka mu čast što nam je osigurao barem ovaj bod. Igrali smo dobro, imali smo više šansi od domaćina i bili bliže pobjedu, ali što je tu je. Što više ovakvih utakmica sigurno da ćemo svi biti bolji. I protiv Dinama je bilo vrlo dobro, sada opet, iako u razmaku od tri-četiri dana to baš nije lagano. Dali smo sve od sebe i nastavljamo dalje.