U preostalih pet utakmica očekujem da igrači pokažu maksimalnu ozbiljnost.

Bijelo-plavi u nedjelju mogu zagrliti povijest. Pobjeda protiv Varaždina momčadi Nenada Bjelice i matematički osigurava drugo mjesto, što je najbolji prvenstveni rezultat Osijeka i sasvim dovoljan razlog da motiv Škorića, Žapera, Bočkaja, Miereza i društva bude itekako izražen.

Stanje u svlačionici je dobro, svi igrači su na raspolaganju. Još uvijek nam nedostaju Ndockyt, Grezda, Topčagić, Caro, Miloš i Brlek, ali svi ostali dobro treniraju, dobro su raspoloženi nakon napornog tjedna u kojem smo imali tri derbija. Osjeti se fizički napor i umor, no sada su već u dobrom stanju, vjerujem da će u nedjelju biti u pravoj formi da pošaljemo svoje najbolje lice.

Dobra atmosfera u momčadi

Osijek neće dočekati lagan zadatak, tri dosadašnja ovosezonska ogleda otišla su na stranu Bijelo-plavih, ali pobjeda je u sve tri utakmice bila izražena minimalnom razlikom.

Momčad koja je izuzetno dobro organizirana. Protiv nas su se kompaktno branili u sustavu 5-4-1, teško je to bilo probiti. U obje utakmice smo knap pobijedili, u Varaždinu je bilo teško iako smo bili uvjerljiviji. Danas se u nogometu svaki za nešto bori, najnormalnije je da daje svoj maksimum u svakoj utakmici. Mi očekujemo da će naša momčad biti bolja, imamo dobru atmosferu, dovoljno igrača koji su zdravi i u dobroj formi, uvjeren sam da ćemo biti na visokoj razini. Vidjet ćemo kako će se postaviti, poštujemo Varaždin, njihovog trenera s kojim sam igrao u juniorima i drago mi je što je dobio priliku. Oni će braniti svoje interese što je jedino normalno i logično u ovoj situaciji.

Uvjereni u novu pobjedu

Budući da u pet kola do kraja sezone slijede utakmice protiv suparnika koji se bore za goli prvoligaški život, Osijek će na neki način krojiti prvenstvenu ljestvicu HNL-a.

Odgovorni smo prvenstveno zbog samih sebe. Kakva je situacija na tablici kod nekoga nama je potpuno svejedno. Želimo uvijek pobijediti, tako će biti u preostalih pet utakmica. Očekujem da igrači pokažu maksimalnu ozbiljnost, ako budemo igrali kako smo trenirali ovaj tjedan onda sam uvjeren da ćemo u nedjelju doći do nove pobjede. 

Osvrnuo se Nenad Bjelica i na događaje koji su, izvan zelenog travnjaka, obilježili prošle dane.

Rekao sam da mislim da neće biti igrica, da vjerujem u sustav, u sve što se treba događati. Novinari znaju što je novinarski kodeks, klub zna što je klupski kodeks, što se objavljuje ili ne objavljuje. To neka ide na čast onima koji su to objavili. Mogu samo reći da nisam niti u jednom trenutku demantirao što sam rekao i stojim iza svake izgovorene riječi. Žao mi je zbog psovki, a psovke se govore u afektu, kada igrač na treningu promaši priliku opsuje, to su neke normalne stvari.