Sigurno je da remi s Varaždinom nije opravdao naša očekivanja, no sigurno nećemo uslijed toga klonuti duhom.

Osijek u 32. kolu domaćeg prvenstva ipak nije uspio osvojiti sva tri boda u Gradskom vrtu. Remi protiv Varaždina prvi je takav rezultatski podbačaj Bijelo-plavih na domaćem terenu ove sezone u HNL-u, otkako momčad vodi Nenad Bjelica. Dogodio se u završnici ligaškog natjecanja, a bez obzira na to što smo očekivali drukčiji ishod, nećemo ni ovaj prihvatiti s nekakvim ogromnom razočaranjem jer nakon niza dobrih igara mora doći i poneki lošiji. Nije nam, dakako, baš po volji što se dogodio u ogledu s protivnikom od kojeg su Bijelo-plavi sigurno bolji, ali se ponovilo ono da to ne mora presudno za konačan ishod jednog dvoboja.

Mierez je imao ključeve pobjede

Nekada se već u samom otvaranju utakmice može opipati puls momčadi i vidjeti u kojem bi se smjeru ona mogla razvijati. Osječani su, kako je to izjavio i naš trener, htjeli napraviti puno više, ali su zapinjali u tim svojim pokušajima, pa su izostale i konkretnije situacije pred suparničkim vratima. To prvo poluvrijeme svakako je bilo među slabijima kada govorimo iz naše perspektive, dok je drugi dio susreta ipak ponudio više uzbuđenja. Varaždinci su prvi uspjeli zabiti i to neobranjivim golom neugodnog centarfora Obregona, a svoj su pritisak i dominaciju osječki nogometaši materijalizirali tek koju minutu kasnije preko nevjerojatno upornog i snalažljivog Miereza. Stvorili smo nakon toga lijepe šanse Ercega, Lope i posebno Miereza, da bi Argentinac imao i ključ pobjede, duboko u sudačkoj nadoknadi vremena kada je Novoselec neupitno i očito igrao rukom pred svojim vratima. Nije Ramon onaj pravi „penaldžija“ to znamo i od ranije, ali je i činjenica da je u HNL-u do sada zabijao s bijele točke, pa je preuzeo odgovornost, kako to i čine pravi napadači. Nažalost, nije uspio nadmudriti Horkaša i završilo je neodlučeno 1:1.

Šteta zbog ozljede Barišića u debiju

Ostao nam je samo bod, međutim, sigurno nećemo klonuti duhom. Zbog svega onoga što je momčad napravila ranije. A napravila je puno toga, to nitko ne može osporiti. Idemo dalje uzdignute glave, nastojeći već u idućem kolu, na gostovanju kod Gorice, popraviti dojam od ove nedjelje i uz bolji ishod nego s Varaždinom. Motiva sigurno još ima, bez obzira na to što je Dinamo bodovno odmaknuo na čelu ljestvice. I na kraju, šteta što je debi 19-godišnjeg Adriana Leona Barišića završio ozljedom zbog koje je morao napustiti teren i to je još jedan igrač kojega neće biti u kadru u završnom razdoblju sezone, baš kada mu je Bjelica odlučio pružiti prigodu i pripremati ga za ono što od njega očekuje u bliskoj budućnosti.