Ostaje nam još dosta motiva u finišu sezone, a jedan od njih je i uzvratiti Goričanima za poraz iz prvog dijela prvenstva.

Više puta smo, najavljujući utakmice Bijelo-plavih, napisali kako je naša računica uvijek ista i potpuno jasna: osvajati bodove. Jasno je da se planovi ne mogu ostvariti baš svakom prigodom, ali nigdje nismo išli bez izraženog stava i ambicija da pobijedimo, zasigurno nećemo ni u sljedećem kolu. U petak nas očekuje mali derbi u Velikoj Gorici, za našu momčad značajan iz više razloga. Pun pogodak bi nas, nakon tri uzastopna remija, vratio na kolosijek na kojem želimo završiti sezonu, sa što većim brojem pobjeda i bodova te uz što manji zaostatak za vodećim Dinamom.

Želimo osvojiti što više bodova

Također, ne zaboravljamo da smo baš protiv Goričana na njihovom terenu doživjeli i najteži poraz (4:1) i sigurno im osječki nogometaši sada žele uzvratiti, kada to već nismo uspjeli učiniti u posljednjem međusobnom dvoboju u Gradskom vrtu. Tada je bilo neodlučeno 1:1, nakon što smo do izjednačenja došli u 90. minuti iz kaznenog udarca kojega je u pogodak pretvorio Bohar, da bi nam u sudačkoj nadoknadi vremena bio poništen onaj puno puta prepričavani gol Ercega uslijed zauvijek spornog zaleđa. Dakle, s Goricom u ovoj natjecateljskoj godini imamo pobjedu, remi i poraz, pa je dečkima itekako stalo da taj omjer na kraju bude na našoj strani. Trenutno smo na 12 bodova prednosti ispred momčadi koja nam je prva iza leđa, želimo to još i više povećati , ali i dokle god postoji i teoretska mogućnost da na kraju budemo prvi – nećemo se predavati.

Barišić izostaje, vraća se Lončar

Nitko nam u petak neće nedostajati zbog tri žuta kartona, a hoće li svi biti spremni za nastup, teško je reći nekoliko dana uoči utakmice. Jugović se požalio na ozljedu tijekom zagrijavanja za ogled s Varaždinom uslijed čega je morao svoje mjesto u sastavu prepustiti Pilju, a vidjet ćemo kakvo će biti Vedranovo stanje ovoga tjedna. Mladi stoper Barišić još treba obaviti određene preglede da bi se točnije definiralo koliko ga dugo neće biti u konkurenciji, no prve informacije, srećom, nisu zabrinjavajuće. No, za Goricu neće biti spreman, ali će se vratiti Lončar kojega nije bilo u nedjelju.