Puno je bilo raspoloženih pojedinaca u osječkim redovima, a nagrada za lijepu predstavu je uvjerljivih 3:0.

Osijek je pružio prezentaciju za koju svakako svi u taboru Bijelo-plavih zaslužuju čestitke. Bio je rastrčan, razigran i učinkovit, a bez obzira što u prvih 45 minuta nije bilo golova nekako se naslućivalo da utakmica završiti sigurnom pobjedom naše momčadi. Na kraju je tako i bilo golovima Santinija u 65., Miereza u 73. i Gyurcsa u sudačkoj nadoknadi vremena.

Dečki su stvarno bili raspoloženi od prve minute. Dominirali smo i dok je bilo 0:0, imali dosta dobre šanse, gredu i taj poništeni pogodak, stvarno je sve bilo na našoj strani. Protivniku smo dali samo jednu šansu u prvom poluvremenu, pokazalo se i tijekom cijele utakmice koju su imali po lijevoj strani. Sve ono što nogomet pruža smo imali na današnjoj utakmici, a ovo je zaslužena pobjeda naše momčadi opet bez primljenog gola. Mierez je zabio svoj 22. gol, rekordna je klupska pobjeda u pitanju, ali idemo dalje, rušiti i postavljati neke nove rekorde, rekao je Nenad Bjelica.

Osijek je definitivno bio u pravom izdanju, pa su učestalo bile opasne situacije pred šibenskim vratima. Vrijedi istaknuti kako je bilo puno raspoloženih pojedinaca u osječkim redovima, a želja i trud su nagrađeni s ovih 3:0.

Kada četiri utakmice nisi pobijedio, a igraš ovako kao mi danas i promašuješ šansu za šansom, pa ti ponište i imaš neiskorišteni jedanaesterac, onda možeš reći da je bilo toliko peha, dovoljno za dvije-tri utakmice. No, našli smo dovoljno snage da budemo iznad svih tih problema s kojima smo se suočili i na kraju zaslužili bodove.

„Mierez je bio odličan i zaslužio je gol“

Iako je nedavno imao nerealizirani jedanaesterac duboko u završnici ogleda s Varaždinom, Mierez je danas opet namjestio loptu na bijelu točku. Iako je „rastavio“ Labrovića ispriječila se vratnica, no Argentinac je nešto kasnije ipak zabio gol koji mu je omogućio Bohar.

Dobro, Mierez je odigrao sjajnu utakmicu, peh je bio da lopta iz „penala“ nije otišla u gol, ali je dobio zadovoljštinu s golom kojega mu je sjajno namjestio Bohar. To isto pokazuje momčadski duh i kako diše ova ekipa. Ipak Ramon ima taj svoj postignuti gol i opet će pucati jedanaesterce jer nam u ovoj situaciji trebaju njegovi golovi. Lijepo je da Osijek nakon dužeg vremena ima prvog strijelca HNL-a.

Po pobjedu u obje završne utakmice

Osječanima preostaju još dvije utakmice i to s protivnicima koji se grčevito bore za opstanak u Ligi, Lokomotivom i Istrom 1961.

Idemo po tri boda u obje utakmice, nema se tu što uopće diskutirati. Želimo završiti sezonu onako kako zaslužuje ova momčad. Ostvarila je povijesni rezultat, rekordni broj pobjeda, još uvijek imamo najmanje primljenih golova, a na kraju ćemo podvući crtu i vidjeti u čemu sve najbolje bili. Ima jako lijepih stvari i možemo svi biti vrlo ponosni. Imamo još te dvije utakmice i dat ćemo sve od sebe kako bismo osvojili svih šest bodova.