Prvi strijelac HNL-a rođen je 13. svibnja 1997. godine, a već sada možemo reći da je jedan od najboljih centarfora Osijeka!

Rođen je 13. svibnja u Resistenciji, dakle, na današnji dan prije 24  godine. Jedini Argentinac u osječkoj svlačionici vodeći je strijelac hrvatske nogometne  lige i sasvim je realno da to bude i na kraju sezone. I jedan od najboljih napadača Osijeka u klupskoj povijesti, to je već sada izvjesno. Ramon Nazareno Mierez po mnogo čemu je specifičan i naprečac je osvojio simpatije navijača te je prava šteta što ih, između ostaloga i  zbog njega i onoga  što pruža u dresu našeg prvoligaša, već predugo nema na tribinama. Sigurno bi dobio ovacije s Istoka, a takvom bi centarforu zapljeskali i svi ostali koji znaju prepoznati i nagraditi igrače posebnoga kova.

Takav učinak imaju samo izvanserijski golgeteri

Ramon je u Gradski vrt stigao u ljeto prošle godine, nakon što je prebolio koronu i odmah započeo s vrlo upečatljivim nastupima za NK Osijek. Prvi je imao u borbi za bodove s Rijekom i odmah je postigao pogodak. Kasnije mu je to uspijevalo još u 17 prvenstvenih utakmica i trenutno je na brojci 22 u HNL-u. U 30 ligaških nastupa, itekako dobar učinak. Računajući sva tri natjecanja u kojima je zaigrao za Osječane za sada je na 34 utakmice, a ukupno je suparničku mrežu zatresao 23 puta, što je prosjek kojim se mogu pohvaliti samo izvanserijski golgeteri. Mierez je definitivno takav. I nije mu teško odraditi posao za momčad, dati sve od sebe i podrediti se kolektivu. Zato ga svi još i više cijenimo.  Našem El Toru želimo sretan rođendan i sve najbolje, a znamo što bi mu zasigurno poželjeli i navijači našeg Kluba. Kada netko utisne tako dubok pečat u uspjeh i rezultate momčadi na terenu, jasno je da bi ga svi htjeli i nadalje gledati u redovima Bijelo-plavih.