Prigodne je poklone NK Osijek uručio dvojici senatora u svlačionici Lopi i Gutieriju te Santiniju i Gyurcsu.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Nogometni Osijek prigodno se oprostio od četvorice svojih igrača koji sljedeće sezone neće biti u našim redovima. Neposredno uoči utakmice s Istrom 1961 Ivica Kulešević, asistent sportskog direktora Bijelo-plavih i klupskog menadžera, uručio je uramljene dresove i slike koje će Dmytra Lopu, Gutierija Tomelina, Ivana Santinija i Adama Gyurcsa uvijek podsjećati na vrijeme provedeno u Gradskom vrtu.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Dima ostao na 129 nastupa, Guti odlazi sa 61

Naš Ukrajinac Dima odigrao je za Osijek 129 službenih utakmica i pritom postigao 18 golova u pet sezona koje je proveo u našem prvoligašu. Stigao je krajem ljeta 2016. i baš je u toj prvoj godini boravka u gradu na Dravi igrao vrhunski nogomet zbog čega je bio dobitnik i Kohortine nagrade. Brazilac Guti nam je došao u drugoj polovici srpnja 2018. i kod nas se zaustavio na brojci 61 kada je o nastupima riječ. Jedini je pogodak iskusni stoper postigao već u svojoj prvoj utakmici, protiv Hajduka na domaćem terenu. Santi je, s reputacijom nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske i priznatog internacionalca i golgetera iz više respektabilnih klubova, nastupio u 13 dvoboja tijekom ove godine, uz tri gola koje je zabio. I na kraju, Mađar Adi je u subotu peti puta odjenuo dres kluba s kojim se nakon ove polusezone rastaje, nakon što je jednom zatresao suparničku mrežu.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

I Kohorta uručila poklone

Poklone je Lopi i Gutieriju uručila i Kohorta jer navijači itekako cijene doprinos dvojice istinskih senatora u osječkoj svlačionici. S obojicom smo doživjeli puno lijepih trenutaka u proteklom, rezultatski uspješnom razdoblju jer je naša momčad redovito bila među četiri najbolje u HNL-u što je Osječanima omogućilo kontinuirano igranje na europskoj sceni. Emotivan je bio i oproštaj suigrača i članova stručnog stožera s dečkima koji su bili miljenici svih nas u Klubu. Stoga ćemo ih se uvijek rado sjećati i na kraju im poželjeti sreću i uspjeh u sredinama gdje će nastaviti svoju karijeru. U našem će gradu i NK Osijek uvijek biti rado viđeni i dobro došli, a s druge strane znamo da ćemo u njima imati vjerne navijače u budućnosti.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL