Ovoga četvrtka u Karlovcu se igraju utakmice završnice Kupa Hrvatske za mlađe kategorije, a Osijek je u dva finala.

Ovoga četvrtka u Karlovcu se igraju tri finalne utakmice Kupa Hrvatske za mlađe kategorije. Prvo će u prijepodnevnom terminu snage odmjeriti kadeti Hajduka i Lokomotive (Bijelo-plavi su u polufinalu poraženi na Poljudu tek nakon izvođenja jedanaesteraca, op.a.) da bi potom uslijedili ogledi koji su nama posebno zanimljivi. Od 16,30 na teren stadiona Branko Čavlović-Čavlek izaći će pioniri Osijeka i Dinama, da bi zanimljiv nogometni program u gradu na četiri rijeke bio okončan juniorskim dvobojem naše momčadi i Modrih iz Maksimira. Sve će utakmice biti u izravnom prijenosu na HNTV-u, a Osječani su u Karlovac otputovali s velikom nadom i željom da mogu i ove godine ostvariti veliki uspjeh.

Žitnjak je veliki optimist

Pioniri cijele sezone u državnom prvenstvu nemaju niti jedan poraz i već sama ta činjenica dovoljno govori o njihovim očekivanjima i u završnici ovoga natjecanja.

Kompletni smo, svi su na nam broju, nemamo ozlijeđenih i to nam još i dodatno pojačava optimizam. Podsjećam da smo u četvrtfinalu na svom terenu svladali Lokomotiva (5:1), a u borbi za finale bili bolji od Hajduka (5:3) i zaslužili priliku boriti se za trofej. Što se tiče ovosezonskih ogleda s Dinamom, kod kuće smo ih dobili 2:1 dok je u Maksimiru bilo neriješeno 1:1. Oni su sigurno kvalitetan protivnik, ali sama pozicija na ljestvici i sve ono što smo pokazali do sada daju nam za pravo da budemo optimisti. Mislim da smo najbolji, dominiramo i protiv takvih protivnika kao što su Dinamo i Hajduk, odlučni smo i uporni da osvojimo sve što možemo. Mislim da imamo i snage i kvalitete za prvi pokal u završnici sezone. Oko nas je baš optimistično ozračje, osjećamo podršku svih u Klubu, cijele Škole nogometa i vjerujem da ćemo opravdati njihova očekivanja, rekao je Matej Žitnjak, trener pionirske momčadi Osijeka.

Juniori kompletirali redove

Juniori također očekuje Dinamo s druge strane terena, a trener naših mladića Ronald Grnja ovaj puta će, napokon, moći računati i na sve one igrače koji imaju pravo nastupa u ovoj dobnoj kategoriji.

Da,  s nama su Beljo, Mekić, Stranput, Bakula, Alexander, Pudić, Janušić, Branšteter, Cvijanović, Jozić, Mikolčić koji su participirali u susretima Osijeka II, pa čak i naše prve momčadi. Šteta je što nema ozlijeđenih Ivandića i Maganića, no sigurno možemo istrčati s kvalitetnim sastavom. To vrijedi, doduše, i za našeg suparnika jer će i za Dinamo igrati s dečkima koji nastupaju za Dinamo II. Jesenas smo s njima odigrali vrlo dobru prvenstvenu utakmicu u Maksimiru i sada bi ponovno moglo biti vrlo zanimljivo i neizvjesno. Zadovoljstvo je igrati ovakve susrete, našim je dečkima to i svojevrsna nagrada za kraj sezone. Želja za osvajanjem trofeja je velika, tako da je motiv na maksimumu.