U juniorskom finalu nacionalnog Kupa Osijek i Dinamo igrali bez pogodaka, a „penali“ su otišli na stranu Modrih (5:4).

Juniorsko finale na stadionu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu odlučeno je izvođenjem jedanaesteraca. U tom je „ruletu“ Dinamo bio s(p)retniji i došao do trofeja nakon što je prethodno rezultat u 90 minuta igre bio 0:0. Osječani su prvi došli u situaciju učiniti nešto više. U skoku je bio Branšteter, no nije uspio naciljati okvir vratiju. U 38. minuti tako je malo nedostajalo da naša momčad dođe u vodstvo. Pudić je ubacio s desnog krila, Beljo bio najviši pred vratima Dinama, pucao glavom u lijevi kut, a Čavlinu je spasila vratnica! Na drugoj strani udarac Baturine zaustavio je vratar Jerolimov. Dinamov je veznjak Duvnjak priprijetio iz daljine, nije bio dovoljno precizan. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

Nevrijeme i crveni karton

Veliku šansu imao je Beljo i početkom drugog poluvremena. Lijepo je kombinirao s Pudićem i s desne strane ušao u kazneni prostor, uputio prizeman udarac da bi lopta prošla uz samu desnu vratnicu. Nešto kasnije Branšteter je bio u dobroj situaciji, ali je komplicirao u završnici. Dinamo je imao šansu preko Crnca koji s desetak metara nije natjerao Jerolimova na intervenciju jer je bio neprecizan. U 63. minuti Janušić je možda mogao i bolje reagirati kada je glavom pokušao matirati Čavlinu. Pudić je, pak, pucao s 25 metara, a suparnički vratar je loptu odbio u korner. Sredinom nastavka počelo je jako nevrijeme s kišom, a u 82. minuti Osijek ostaje bez isključenog Stranputa koji je dobio crveni karton nakon prekršaja nad Barišićem u prodoru ka osječkim vratima. Iz „slobodnjaka“ sa 17 metara Crnac je prebacio gredu.

Dva promašaja s bijele točke

Nakon 90 minuta nije bilo pobjednika, pa se prišlo izvođenju jedanaesteraca. Beljo je precizno otvorio osječku seriju, Barišić je također bio precizan za 1:1. Sigurni su bili i Vuica i Težački, Bakula je pogodio za 3:2, da bi Tomek izjednačio za Dinamo. Cvijanović ponovno Osječane dovodi u vodstvo, no nepogrešiv je i Rozić. U petoj seriji kapetan Branšteter je prebacio gredu, no isto je napravio i vratar Modrih Čavlina. Neprecizan je zatim kod Bijelo-plavih bio i Mikolčić, a Braun zabija za pobjedu Zagrepčana 5:4. Osijek je igrao u sastavu: Jerolimov, Jozić (od 90. Mikolčić), Alexander, Bakula, Cvijanović, Stranput, Pudić (od 79. Vuica), Mekić, Beljo, Janušić (od 84. T. Kuprešak) i Branšteter. Još su u pričuvi bili: Kolić, Baković, Stanušić i Bukvić.