U oba finala Kupa Hrvatske Osijek je stvorio više izglednijih prilika u odnosu na protivnika, a osvojen je jedan trofej.

Koliko su kvalitetni i nadareni, pioniri našeg prvoligaša pokazali su i u finalu Kupa Hrvatske. U Karlovcu su u svemu nadigrali vršnjake iz zagrebačkog Dinama i slavili s 1:0 golom Dominika Babića. Osim njegova pogotka, bilo je još pravih prigoda i za uvjerljiviji trijumf, no i minimalna je pobjeda uvjetovala potpuno zadovoljstvo u redovima Bijelo-plavih.

Prvo bih htio čestitati suigračima, ostavili smo srce na terenu, borili se do zadnje kapi znoja i krvi i zasluženo podignuli trofej. Bili smo kvalitetnija momčad, igramo stalno napadački, inače dosta zabijamo, danas je lopta jednom ušla u mrežu, ali bitno da smo podignuli taj trofej, istaknuo je kapetan naše momčadi Sven Sopić po svršetku ogleda s Modrima.

Trener Matej Žitnjak zasluženo je primao čestitke jer se i ovaj puta potvrdilo da radi odličan posao s ovom generacijom vrlo darovitih nogometaša.

Ušli smo s puni optimizma u ovaj dvoboj, svjesni svoje snage i moći. Dečki cijele sezone daju svoj maksimum, nikoga se ne boje iako respektiraju sve druge. Ima nas iz svih krajeva Hrvatske, svi su različiti na svoj način, a opet smo stvorili sjajnu atmosferu, klapu i prijateljstvo. Nije to samo u pionirima tako i nismo samo mi zaslužni, nego i svi koji su i do sada ranije radili s ovim igračima. Stvorili smo atmosferu zajedništva, svi su dobro prihvaćeni u NK Osijek i na to smo također ponosni.

Šteta zbog propuštenih prilika

Juniori su bez pokala ostali u raspucavanju s bijele točke. Nije bilo golova tijekom igre, u 90 minuta, iako su Osječani ostavili vrlo dobar dojam i imali nekoliko izrazitih prigoda, posebice Beljo koji je u prvom dijelu pogodio vratnicu, da bi u nastavku loptu poslao tik pokraj suparničkih  vratiju.

Nažalost, ovaj puta je ispalo tako. Ponosan sam na ove dečke, mislim da su nas dostojno prezentirali. Odigrali smo jako dobru utakmicu, imali smo svojih prilika, ali su ostale neiskorištene Malo mi je žao što u nastavku nismo iskoristili vjetar koji je bio na našoj strani. Utakmica je bila vrlo kvalitetna, iznad juniorske razine, što je pokazatelj da su ovi mladići vrlo blizu seniorskog nogometa. Tužni smo uslijed ovakvog ishoda, ali ponosni idemo dalje, riječi su trenera Ronalda Grnje.

Kapetan Luka Branšteter je žalio za propuštenim, ali i naglasio kako je osječka momčad bila itekako dostojna same završnice Kupa Hrvatske.

Iz prave muške utakmice uslijedila je bitka u okolnostima olujnog nevremena. Moglo je sve otići na našu stranu, imali smo inicijativu u oba poluvremena, ali nismo zabili. Čestitam svima u našim redovima, ovo je bila teška sezona za nas uslijed brojnih izmjena u igračkom kadru s obzirom i na popunjavanje Osijeka II. Ostavili smo srce na terenu, mislim da cijeli Klub može biti samo ponosan na nas.