Nakon Hrvatskog kupa, pioniri Bijelo-plavih osvojili su i najvažniji domaći trofej u svom uzrastu.

Pioniri Bijelo-plavih pobijedili su Rijeku rezultatom 3:0 u Gradskome vrtu i osvojili naslov prvaka Hrvatske! Budući da su prije desetak dana osvojili i naslov pobjednika Hrvatskog kupa, momčad koju vodi trener Matej Žitnjak sezonu je obilježila osvajanjem duple krune. Klupko radosti nakon posljednjeg sučevog zvižduka najbolje dočarava emocije ove talentirane generacije nogometnog kluba Osijek koja će nam, u to ne sumnjamo, u godinama koje slijede donijeti još puno radosti.

Zlatna generacija

Nije bilo velike drame ni strepnje na igralištu s umjetnom travom u Gradskom vrtu, prvi pogodak postigao je Matej Perić iz jedanaesterca u 31. minuti, u 45. je Sven Sopić pogodio za 2:0, a onda je sve upitnike oko toga hoće li titula stići u grad na Dravi otklonio Sergej Levak trećim pogotkom u 55. minuti poslije kojeg više nije bilo prepreke da se sve završi velikim slavljem. Na kraju utakmice nekolicina navijača pripremila je bakljadu te su pjevali s igračima, koji su im se i poklonili i zahvalili na silnoj podršci koju su im pružili ove sezone, a klub je za ovu zlatnu generaciju pripremio i prigodne majice.

Strijelac završnoga gola, Sergej Levak, opisao nam je kako je zadovoljan utakmicom, ali i sezonom sveukupno.

Super je osjećaj postići pogodak nakon dugo vremena, pogotovo za potvrditi pobjedu. Da mi je netko rekao da ćemo osvojiti Kup ne bih vjerovao, a sada smo osvojili i prvenstvo pa odlazimo u Split na zaostalu utakmicu protiv Hajduka na – kupanje.

Prošli razne testove

Na pobjedu, ali naravno i cijelu sezonu, ponosan je i trener Matej Žitnjak, koji nam je otkrio sljedeće:

Ne mogu biti zadovoljniji od ovoga, osvojili smo prvenstvo kolo prije kraja, tu pred našim navijačima, na našem stadionu. Mislim da smo odlično ušli u utakmicu, u prvoj minuti smo već imali dvije mrtve šanse, jedanaesterac je malo smirio utakmicu, kao i ostala dva pogotka pa je bilo lakše za privesti utakmicu kraju. Ponosan sam na cijeli stručni stožer, sve koji su nas bodrili, pomagali i sudjelovali, a najviše na svoje igrače, jer prošli su razne testove ove sezone i odgovorili na najbolji način.

Pioniri po pehar namijenjen prvaku Hrvatske za ovaj uzrast mogu mirno otputovati u Split na zaostalu utakmicu protiv Hajduka, koja je na rasporedu u srijedu na Poljudu s početkom u 10 sati. Neće to biti izlet, kako je u šali rekao Sergej Levak, momčad Mateja Žitnjaka protiv najvećeg konkurenta ove sezone ide s ciljem da prvenstvenu utrku završi bez poraza i tako dodatno potvrdi ovosezonsku dominaciju.

🎓 - Tekst napisali studenti Akademije za umjetnost i kulturu u sklopu stručne prakse u nogometnom klubu Osijek.