U izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat, u kojem sudjeluju svi treneri i igrači HT Prve lige, Bjelica, Škorić, Silva i Mierez su Osijekovi laureati

Nenad Bjelica proglašen je najboljim trenerom HT Prve lige, a Mile Škorić, Igor Silva i Ramon Mierez izabrani su u najbolju momčad sezone u izboru Trofej nogometaš 2021. Riječ je o već tradicionalnom izboru kojeg već devetu godinu organizira Hrvatska udruga Nogometni sindikat, a u kojem sudjeluju svi igrači i treneri HT Prve lige.

Bjelica treći put

Nenad Bjelica treću godinu zaredom je izabran za najboljeg trenera HNL-a što je još jedno priznanje njegovog rada u NK Osijeku u prošloj sezoni. Iako Osijek nije osvojio niti jedan trofej, Bjelica je u kratkom periodu u svlačionici Gradskog vrta pronašao kemiju potrebnu da Bijelo-plavi postanu konkurentni za naslov prvaka i drugim mjestom ostvare najbolji prvenstveni rezultat u klupskoj povijesti.

Silva i Škorić

U izboru za najbolju momčad sezone NK Osijek je imao tri laureata, kapetan Mile Škorić i desni branič Igor Silva zauzeli su svoje mjesto u zadnjoj liniji, a Ramon Mierez u vrhu napada. Zanimljivo, Škorić i Silva su, uz Mirka Marića i Petra Bočkaja, prošle sezone također od igrača i trenera HT Prve lige odabrani u najbolju momčad sezone. Uz osječki trojac, najbolju jedanaestorku HT Prve lige u prošloj sezoni čine Livaković, Lauritsen, Gvardiol, Majer, Ademi, Ivanušec, Oršić i Petković.

Modrić bez konkurencije

Luka Modrić devetu sezonu u nizu odabran je za najboljeg hrvatskog igrača, Bruno Petković za najboljeg igrača HT Prve lige, Joško Gvardiol za najboljeg mladog igrača domaćeg natjecanja dok je Dominik Livaković najbolji vratar Hrvatske. U izboru za najbolji travnjak, maksimirski tepih prekinuo je osmogodišnju dominaciju Rujevice.