U posljednjoj provjeri uoči Europskog prvenstva Mađarska i Irska odigrali su 0:0

Laszlo Kleinheisler, naš odlični veznjak koji nas je ove sezone naučio na prekrasne golove, odigrao je 63 minute u remiju Mađarske i Irske, posljednjoj provjeri koju je zajedno sa suigračima odradio uoči početka Europskog prvenstva. I u drugoj pripremnoj utakmici uoči Eura Laszlo se našao u početnoj postavi izbornika Marca Rossija što sugerira da bi i u nadolazećim ogledima protiv Portugala (15.6.), Francuske (19.6.) i Njemačke (23.6.) trebao sačuvati taj status.

Teški izazovi

Mađarska na Europskom prvenstvu igra u “skupini smrti” s dva finalista s Eura u Francuskoj 2016. godine i moćnom Njemačkom koja tradicionalno “puca” na finale. Nema dvojbe da su pred Kleinheislerom i suigračima teški ispiti, ali Mađari dočekuju Euro puni samopouzdanja zbog niza od čak 11 utakmica bez poraza, ali i s punim tribinama koje će imati iza sebe na prve dvije utakmice koje će odigrati na Ferenc Puskas Areni u Budimpešti.

Daku igrao u porazu od Gvineje

Svoje minute u nacionalnom dresu upisao je i reprezentativac Kosova Mirlind Daku, koji je ove sezone na posudbi u tamošnjem prvoligašu Ballkaniju postigao 31 pogodak u 34 nastupa i zaslužio titulu prvog strijelca lige. Daku je odigrao prvo poluvrijeme u pripremnom ogledu protiv Gvineje u kojem je Kosovo poraženo 2:1.