Vezni igrač našeg prvoligaša odlučio je krenuti drugim putem, a za Osijek će ga vezati lijepe uspomene.

Josip Vuković oprostio se od svojih suigrača, neposredno uoči prvog treninga Bijelo-plavih u Svetom Martinu na Muri. Dosadašnji veznjak Osijeka dogovorio je sporazumni raskid ugovora koji mu je trebao završiti u ljeto iduće godine. No, došlo je do prijevremenog rastanka prvenstveno uslijed igračeve želje za većom minutažom, pri čemu je odlučio okrenuti se nekim novim izazovima i krenuti drugim putem.

Nije to baš bilo planski, pomalo je i naprečac donijeta ova odluka za koju ipak smatram da je najbolja za mene. Svi znamo kakav je život profesionalnog nogometaša, moramo brzo reagirati u datom trenutku i prihvatiti ponude koje nam se pružaju jer druge ili treće možda neće ni biti. Tako je i u ovom slučaju, otvorila se dobra prilika i morao sam je prihvatiti.

"Drago mi je što sam sudjelovao u povijesnom uspjehu"

Vuković je za Osječane odigrao 22 službene utakmice, 20 u HNL-u i još 2 u Kupu Hrvatske. Sada se vraća kući, u svoj rodni Split...

Najvažnije mi je igrati, biti što više na terenu. Što se Osijeka tiče, ne mogu apsolutno reći niti jednu ružnu riječ. Naprotiv, čast mi je što sam bio dio najbolje generacije u povijesti Kluba, to ću uvijek pamtiti i time se uvijek ponositi. Stvarno mi je žao što odlazim jer kada sam dolazio mislio sam da ću ostati duže, ali život nogometnog profesionalca je takav da je teško nešto unaprijed planirati, neke se stvari događaju neplanski. Drago mi je da sam u svakoj utakmici pružao sve od sebe na terenu, to me odlikovalo kroz cijelu karijeru, borio sam se i ginuo i znam da to ljudima znači i za mene je to uvijek bilo najvažnije, a utakmica je bilo i boljih i lošijih. Osijek je među najboljim klubovima u Hrvatskoj, imali smo super sezonu, svi smo bili kao obitelj, ostvarili ono što mnogi prije nas nisu uspjeli. Puno sam dragih ljudi ovdje upoznao i lijepe uspomene nosim iz grada na Dravi. Uvijek ću se rado vraćati u Osijek.

Zahvala na pruženom u NK Osijek

Trener Nenad Bjelica za Vukovića je uvijek govorio da je pravi profesionalac, to je istaknuo i sada, na rastanku.

Josipu se zahvaljujemo na svemu što je pružio kod nas i drago nam je što je bio dio ovako uspješnog Osijeka u protekloj sezoni koja je za nas po mnogo čemu bila posebna. No, takav je život, nekada se stvari baš brzo odvijaju. Želimo mu sve najbolje u budućem klubu i općenito u svemu, ne samo na terenu.