Naš novi veznjak odmah se uključio u treninge s novim suigračima, a itekako je motiviran potvrditi kvalitetu u novoj sredini.

Darko Nejašmić odmah po dolasku u Međimurje, gdje su Osječani na ljetnim pripremama, dobio je 'radnu' opremu i uključio se u trenažni proces. Nije ga se trebalo nešto posebno predstavljati novim suigračima jer ga većina njih dobro poznaje s prvoligaških terena, a neki i iz mlade reprezentacije Hrvatske. Zanimljivo je istaknuti da mu je Adrian Leon Barišić jedan od najbližih rođaka, a od prvotimaca Bijelo-plavih dosad se najviše družio s Mihaelom Žaperom, konkurentom za istu poziciju i u nacionalnoj vrsti U-21.

Puno hvala na dobrodošlici! Drago mi je što sam ovdje i što su me dečki dobro prihvatili i jedva čekam odraditi prve treninge u novoj sredini. Kako bi se reklo, „gladan“ sam svega kada je treniranje u pitanju. Sada sam u Osijeku i tomu sam potpuno posvećen, prvi je komentar Splićanina koji se pridružio Bijelo-plavima.

Jedva čeka prve utakmice

Nejašmić u posljednje vrijeme nije imao prigodu igrati, pa se što prije želi vratiti u onaj pravi ritam i pokušati se nametnuti stručnom stožeru Osijeka.

Želim zahvaliti treneru Bjelici što me je doveo i dakako da sam željan novog dokazivanja. Naravno da sam itekako motiviran, željan i treninga i utakmica. Jedva čekam prvu priliku da se krenem dokazivati kako bih uhvatio onaj pravi ritam.

Poznate su ambicije našeg prvoligaša, a i Darko ističe kako je i on vrlo ambiciozan, pa mu odgovaraju visoka očekivanja…

Naravno, tu sam da pomognem momčadi da budem jedan kotačić u njoj i da svi zajedno budemo što bolji. Želim biti dio ekipe kako bi ona bila što uspješnija. I to je to, za početak.

Vratiti ga u nekadašnji ritam i formu

Nenad Bjelica je zadovoljan što je u kadru za iduću sezonu dobio još jednog kvalitetnog i upotrebljivog igrača u sredini terena gdje je nekako i 'potrošnja' bila najveća u proteklom razdoblju.

Vrlo smo sretni što smo uspjeli dovesti Darka koji je prototip šestice koju trebamo i koju želimo. Mlad je dečko, no bez obzira na to što ima samo 22 godine dobro je poznat široj javnosti. Istina je da zadnjih mjeseci nije igrao koliko je očekivao i mi smo tu da mu pomognemo da se vrati u ritam u kojem je igrao prethodnih sezona. On ima kvalitetu za to i veliku želju. Osim toga, nije dvojio ni sekunde kada mu je došla naša ponuda tako da je dogovor bio samo stvar formalnosti.

Motivi su obostrano visoki i brzo su se poklopili, već u prvom neposrednom razgovoru. Sada će sve biti na Darku koji se, kao i svi drugi, treba izboriti za što bolju poziciju.

Nakon ove lošije epizode u Hajduku posljednjih mjeseci on želi svima pokazati da je vrijedan i kvalitetan nogometaš. Mi smo, također, dobra platforma za jednog takvog igrača, vjerujem da ćemo iz njega uspjeti izvući maksimum i to je naš cilj. Naravno, mora ga poslužiti zdravlje jer kod njega rad nije upitan, kao ni igračka kvaliteta tako da vjerujem da ćemo ga zajedničkim snagama dovesti na potrebnu razinu. Dakako, vjerujem da će i Darko pomoći našoj momčadi koliko god može.