Miloš je u Osijek stigao prošle zime, a u igračkoj biografiji stoji mu kako je bio član i portugalskog velikana Benfice.

Rođeni Puljanin u dresu Nogometnog kluba Osijek, Mato Miloš ove srijede slavi svoj 28. rođendan! Svi u redovima Bijelo-plavih potpisujemo najljepše želje našem prvotimcu, vjerujući kako će i u idućem razdoblju pokazati ono što ga je i dosad krasilo, otkako je stigao u Gradski vrt. Riječ je, naime, o profesionalcu koji maksimalno ozbiljno odrađuje sve ono što se pred njega postavlja, a uvjerili smo se i proljetos kako je upotrebljiv na obje bočne pozicije, što je svakako korisno za momčad. Mato se ne štedi, uvijek daje svoj maksimum, što su prepoznali i navijači Bijelo-plavi, pa je dečko iz Poreča vrlo brzo i dobro prihvaćen ne samo u svlačionici, nego i među simpatizerima osječkog prvoligaša.

Morao propustiti završnicu prošle sezone

Za Osječane je potpisao prošle zime, tijekom priprema u Rovinju, a čim je započela borba za prvenstvene bodove odmah se uspio izboriti za mjesto u početnoj jedanaestorici. Dok se nije ozlijedio, a bilo je to na utakmici s Dinamom u Gradskom vrtu (1:1), skupio je 14 nastupa i šteta je što je morao propustiti završnicu prošle sezone. Zanimljivo je kako je NK Osijek već 11. klub Milošu u karijeri koja je prilično zanimljiva. Krenuo je u porečkom Jadranu iz kojega je još kao dječak prešao u Rijeku. Na Kantridi je prošao mlađe kategorije, zaigrao u riječkom dresu i na prvoligaškoj sceni da bi u zimu 2013. otišao na posudbu u Cibaliju. Isto je kasnije odrađivao u talijanskim drugoligašima Sieni, Speziji i Perugii. Rijeka ga je nešto kasnije usmjerila i u redove pulske Istre 1961 u kojoj se potpuno afirmirao, pa je u ljeto 2017. senzacionalno potpisao za Benficu. Portugalski velikan ga je posudio u poljsku Lechiu iz Gdanska, a posljednji klub prije dolaska u Osijek bio mu je Desportivo Aves.