Koliko se TSC oslanja na vlastitu klupsku akademiju i koliko su bitna ulaganja u istu puno govori i podatak da je pod nadzorom tamošnjih trenera, kroz razne klubove s kojima su povezani, čak 2000 djece.

U susjednoj državi nazivaju ih najljepšom nogometnom pričom, a europski mediji njihov prošlosezonski ogled kvalifikacija za Europsku ligu protiv FCSB opisali “utakmicom kakvu nikad niste nikad gledali”. TSC iz Bačke Topole, stotinjak kilometara udaljen od Osijeka, koji posljednjih godina proživljava sličnu priču kao i Bijelo-plavi u mnogim segmentima.

TSC nam je prijateljski klub s kojim već godinama imamo jako dobre odnose. Bili smo gosti u Bačkoj Topoli više puta, naši skauti gledaju njihove utakmice, konstantno razmjenjujemo iskustva i radujemo se budućoj suradnji - kaže Ivica Kulešević, asistent menadžera NK Osijek.

Akademija ponos kluba

I TSC je imao financijske probleme, čak toliko velike da je 2003. godine ugasio seniorski pogon pa nakon fuzije s drugim gradskim klubom počeo svoj uspon prema razini na kojoj je danas. Sve to na temeljima svoje baze, klupske akademije koja se može ponositi odličnim rezultatima, ali i igračima koje je stvorila poput Dušana Tadića, sjajnog ofenzivca koji danas brani boje Ajaxa. Koliko se TSC oslanja na vlastitu klupsku akademiju i koliko su bitna ulaganja u istu puno govori i podatak da je pod nadzorom tamošnjih trenera, kroz razne klubove s kojima su povezani, čak 2000 djece.

Kraj koji je poznat po mnogim talentiranim igračima koji se uvijek izbore za svoje mjesto pod suncem. Rade dobar posao otkad su promijenili vlasnički strukturu. Imaju kamp koji je prekrasno zdanje, na svakom koraku se vidi s koliko ljubavi žive za klub i siguran sam da je pred njima još ljepša perspektiva - rekao je Kulešević.

Novi stadion

Janos Zsemberi, aktualni predsjednik TSC-a, najzaslužnija je osoba što klub iz Bačke Topole živi svoje najsjajnije dane, ujedno i ključna figura projekta kojem je strateški cilj udahnuti novi život cijelom gradu. Ključni dio cijele priče je novi stadion koji bi trebao biti otvoren u rujnu, a koji će sa svojim kapacitetom od 4500 sjedećih mjesta biti spoj svega onoga što treba klub koji se želi pozicionirati u regionalnom nogometu.

Novi dom TSC-a bit će sportski kompleks po američkom modelu, a zanimljivost je što je svih 11 skybokseva koliko ih je napravljeno na novom stadionu rasprodano u jednom danu kao najbolja potvrda da će stadion biti multifunkcionalan i samoodrživ. U novi stadion i klupsku akademiju TSC je posljednjih godina uložio 28 milijuna eura.

Rezultatski iskorak

Klupska akademija smještena je 500-tinjak metara od novog stadiona, a uz sve potrebne sadržaje ima tri terena s prirodnom travom, te po jedan s umjetnom i kombinacijom prirodne i prave trave. Uz to, u kompleksu klupske akademije nalazi se i natkriveni teren što još malo prisnažuje ozbiljnost cijelog projekta.  

Usporedno s jačanjem škole nogometa i gradnjom novog stadiona ulagano je i u prvu momčad i već prve sezone u društvu najboljih izboren je plasman u kvalifikacije za Europsku ligu. Prošlu sezonu TSC je završio na petom mjestu koje je pokazalo da se radi o stabilnoj sredini i dugoročnom projektu.