Želja je što duže ostati u ovom natjecanju i zato s takvim stavom svi dočekujemo utakmicu u četvrtak, kaže Vedran Jugović.

Otprilike sat i pol ugodnog leta trebalo je Bijelo-plavoj delegaciji da prevali put od Osijeka do Szczecina gdje nas u četvrtak 22. srpnja očekuje ovosezonska europska premijera. UEFA Europa konferencijska liga natjecanje je kroz koje će Osijek pokušati ostvariti svoje ovosezonske europske snove, a kvaliteta suparnika već na prvoj stepenici najbolji je pokazatelj o zahtjevnim ispitima koji očekuju momčad Nenada Bjelice.

Odlična atmosfera

Atmosfera pred europske utakmice je uvijek dobra i pozitivna, većini donose jedno novo i pozitivno iskustvo, zato im se i radujemo. Želja je što duže ostati u ovom natjecanju i zato s takvim stavom svi dočekujemo utakmicu u četvrtak. Suparnik je dobar, po mjeri, mislim da nas čeka dobra utakmica, rekao je Vedran Jugović.

Pogon nije nepoznanica, naš strateg ih je upoznao dok je bio trener Lecha, dobro ih poznaje i Damjan Bohar koji je igrao u poljskoj Ekstraklasi i svi su složni u zaključku da ova europska prepreka neće biti nimalo lagana.

Visoki ciljevi

Ždrijeb nas možda nije mazio, ali ako imaš visoke ciljeve kao što mi imamo onda se ne opterećuješ sa ždrijebom već prihvatiš što dobiješ i svjestan svoje kvalitete pokušaš napraviti najbolje. Imamo dobru momčad, spremni smo za velike stvari i to želimo pokazati, dodao je Jugović.

Bijelo-plavi će nakon dnevnog odmora u Szczecinu odraditi večernji trening na stadionu Pogona (19 sati), a prethodno odraditi i uobičajene obveze prema medijima na službenoj konferenciji za novinare. Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 21 sat uz izravni prijenos na HNTV-u.