Vidjet ćemo u kojoj mjeri ćemo neke igrače odmoriti, tek smo četvrta utakmica, nije zamor materijala tako velik, ali bit će određenih promjena.

Red Europe, red HNL-a. To je obrazac po kojem igraju nogometaši Osijeka u ovom uvodnom djelu sezone u kojem zgusnuti raspored nosi pregršt izazova. Novi je u nedjelju od 21 sat na stadionu Gradski vrt gdje Bijelo-plavi dočekuju Slaven Belupo. Strateg Osijeka Nenad Bjelica jasan je u najavi ovog ogleda.

Svaku utakmicu idemo s istim pristupom. Poštujemo svakog suparnika, s druge strane vjerujemo u našu momčad i da možemo svakoga pobijediti. Nadamo se dobroj utakmici i pobjedi.

Zahtjevan raspored

Ogled sa Slaven Belupom prvi je od zahtjevnih ispita u kolovozu kojih će biti najmanje sedam a najviše devet što sugerira da bi priliku od prve minute mogli dobiti i neki igrači koji su do sada ulazili s klupe, ali koji itekako ciljaju na mjesto u prvoj momčadi.

Oni to pokazuju kada ulaze, neovisno o minutaži svaki koji uđe daje svoj doprinos. Svi u našem kadru zaslužuju priliku. Vidjet ćemo u kojoj mjeri ćemo neke igrače odmoriti, tek smo četvrta utakmica, nije zamor materijala tako velik, ali bit će određenih promjena, a ja očekujem od igrača koji dobiju svoju priliku da pruže svoj maksimum.

Iskustvo i mladost

Bijelo-plave očekuje sve samo ne lagan zadatak budući da se Slaven Belupo pokazao kao itekako kvalitetna momčad, spoj iskustva i mladosti koji zna zagorčati život suparniku. Vidjelo se to najbolje protiv Dinama u prvom kolu…

Prosjek godina najbolje pokazuje taj spoj iskustva i mladosti. Puno je tu prekaljenih HNL boraca koji znaju što je ova liga, pa i talentirane mlade igrače koji su u ove dvije utakmice pokazali kvalitetu. Gledamo suparnika, njegove dobre i loše strane, ali fokusirat ćemo se na sebe i pokušati biti odlični kako bismo u toj utakmici došli do vrijedne pobjede.