CSKA je prvi klub s kojim će se Osijek po drugi puta sastati u jednom europskom natjecanju.

Premijerno u klupskoj povijesti Bijelo-plavi će u Europi drugi puta igrati protiv istog protivnika. To je CSKA iz Sofije s kojim smo odmjerili snage i prije dvije godine, tada u 2. pretkolu Europske lige. Sada je to u trećoj kvalifikacijskoj rundi Konferencijske lige i vjerujemo kako će krajnji ishod za nas biti povoljniji nego u ljeto 2019. kada su nas „penali“ zaustavili na putu ka prolasku u sljedeće kolo. Netko će primjetiti da smo dva puta gostovali i u Andori, u gradu La Vella, igrajući protiv Santa Colome, no to su ipak bila dva različita kluba gotovo istoga naziva samo što u prefiksu jedan ima FC, a drugi UE.

Na put krenulo 26 igrača

Na put je iz osječke zračne luke krenulo 26 igrača To su: Ivušić, Malenica, Sajko, Bartolec, Kleinheisler, Nejašmić, Jugović, Ndockyt, Hiroš, Bočkaj, Mierez, Fiolić, Žaper, Jurčević, Škorić, Lončar, Grgić, Pilj, Barišić, Bralić, Topčagić, Gržan, Bohar, Mance, Miloš i Cheberko. U Osijeku su ostali Caro, Caimacov i Daku. Utakmica će biti odigrana u četvrtak s početkom u 19 sati po hrvatskom vremenu, što je u Bugarskoj sat kasnije.Inače, velike vrućine vladaju i u toj zemlji, a meteorolozi toga dana najavljuju temperaturu od 38 Celzijevih stupnjeva! Kako je igrati u takvim uvjetima, nije teško pretpostaviti… Doduše, kako jednima, tako će biti i drugima iako se na to nije nimalo lako priviknuti.

Igra se na nacionalnom stadionu

CSKA će ovaj puta dočekati Osječane na nacionalnom stadionu „Vasil Levski“ čiji je kapacitet 44.000 gledatelja. Na prošlom gostovanju igrali smo na skromnijem zdanju „Balgarska Armia“ i sjećamo se da su domaći navijači stvorili jako dobru atmosferu. No, taj stadion nema potrebnu kategorizaciju od strane Europske nogometne federacije za ovaj stupanj natjecanja, pa je dvoboj „premješten“ svega nekoliko stotina dalje, u istoj gradskoj četvrti.