Osječani su na posljednja dva gostovanja u Puli ostvarili sigurne pobjede, a dakako da bodove želimo i u nedjelju.

Apsolvirali smo i derbi s Rijekom, pa idemo dalje. Lakše je i ljepše u pobjedničkom ozračju iščekivati sljedeću prvenstvenu utakmicu koja je na rasporedu u nedjelju od 19 sati. Osijek će u Puli, na stadionu Aldo Drosina, igrati s Istrom 1961 u okviru 6. kola HNL-a. Momčad će na put krenuti u subotu, vjerujući da će u povratku, koji će uslijediti u ponedjeljak u jutarnjim satima, u „gepeku“ klupskog autobusa biti i nova tri boda. Samo će se o tomu i razmišljati tijekom ovoga tjedna, u pripremi dvoboja u kojem će Osječani svakako imati ulogu favorita, što je i logično s obzirom na dosadašnji učinak i posve različite ambicije ova dva kluba u elitnom hrvatskom nogometnom razredu.

Nastaviti pobjednički niz na gostovanjima

Dakako da sve to skupa, samo po sebi, ne mora biti i zapravo nije jamstvo uspjeha. Bijelo-plavi će na terenu, kao i uvijek, morati opravdati takav status, ne uzdajući se ni u što drugo osim u ono što su spremni pokazati u ogledu koji je podjednako značajan kao i svi dosadašnji. I tako mu se i pristupa, u smislu onoga što stručni stožer poduzima da bi Bijelo-plavi ponovno bili dobri i učinkoviti. Do sada smo ispustili samo dva boda, a na oba smo gostovanja bili maksimalni. Želja nam je nastaviti niz, protiv Puljana koji su pobijedili na startu (Hrvatski dragovoljac), da bi potom zaredali s tri uzastopna poraza. U Istri je na posudbi Dion Drena Beljo, a društvo mu prave i naši donedavni igrači Luka Marin i Robert Mišković.

Ponoviti pristup i potvrditi kvalitetu

Dakako da smo više koncentrirani na one koji su na raspolaganju Nenadu Bjelici. Hoće li se taj igrački kadar i proširiti u odnosu na utakmicu protiv Rijeke, vidjet ćemo do polaska na put. Upitnici su i dalje u tom smislu vezani uz Marija Jurčevića, Ivana Fiolića i Mihreta Topčagića koji su bili izvan konkurencije proteklog vikenda. I na kraju još malo statistike, bez obzira na to što se u nju nikada baš previše ne uzdamo. Otkako je Bjelica na našoj klupi, Osijek se s oba dvoboja u Puli vratio s punim plijenom uz gol razliku 6:1. Uz pristup koji je bio u tim utakmicama, te objektivnu kvalitetu koju imamo, jasno je što i ovaj puta očekujemo od naše momčadi.