Trener i sportski menadžer Bijelo-plavih slavi okruglih 50 godina, a utakmica u Puli će mu biti 100. na klupi u HNL-u.

Zadovoljstvo nam je čestitati jubilarni 50. rođendan našem treneru i klupskom menadžeru Nenadu Bjelici! Osijek je preuzeo prije nešto manje od godinu dana, a u tom je razdoblju pokazao zašto je jedan od najboljih hrvatskih trenera. Pod njegovim kormilom ostvarili smo najbolji plasman u povijesti, ušli u borbu za naslov prvaka Hrvatske, rušili i postavljali brojne klupske rekorde… Danas ćemo mu, dakako uz dobro zdravlje i obiteljsku sreću, svakako poželjeti i nove uspjehe s Bijelo-plavima, vjerujući da nas može odvesti i do povijesnog uzleta.

Uzorna igračka karijera

Bjelko“ je i za igračkih dana ostavio veliki trag u Gradskom vrtu. Bio je jedan od najistaknutijih pojedinaca u momčadi iz devedesetih godina, a svojim je transferom u španjolski Albacete Klubu priskrbio značajne novce. To se ponovilo i 2000. nakon što je i službeno proglašen najboljim hrvatskim nogometašem u tradicionalnom izboru „Večernjeg lista“. Tada je Osijek za njega ponovno dobio veliku odštetu prilikom odlaska u njemački Kaiserslautern.  U najzrelijim igračkim godinama je postao i hrvatski reprezentativac koji je nastupao za „Vatrene“ na Europskom prvenstvu 2004. u Portugalu. Tu je čast svakako zaslužio i puno ranije s obzirom na igre koje je pružao i u dresu svog matičnog kluba.

I službeno najbolji trener u HNL-u

Kao trener je također izgradio uspješnu karijeru o čemu najbolje svjedoči njegovi rezultati. U svoj grad se vratio iznimno motiviran da s Osječanima napravi nešto veliko, do sada neostvareno. Utakmica u Puli bit će mu 100. na klupi u HNL-u, što je također lijep jubilej. Prigodna i zasigurno lijepa čestitka bila bi mu pobjeda na Aldo Drosini i na igračima je da mu ispune tu želju, boreći se za tri nova boda. Vrijedi istaknuti da je Bjelica svojim dolaskom puno toga pokrenuo u najpopularnijem sportskom kolektivu na ovim prostorima, odnosno podigao na višu razinu. I medijski je daleko najviše u fokusu od svih svojih prethodnika za osječkim kormilom, što i ne čudi kada znamo da je opetovano proglašavan najboljim trenerom u Ligi i to kao izbor struke. Uvijek i protiv svakoga želi pobjedu svoje momčadi i neka nam se ispuni zajednička želja da za vrijeme njegova mandata osvojimo trofej kojega svi zajedno iščekujemo.