Riječ je o njemačkom drugoligašu koji još čeka na pobjedu u vrlo jakoj konkurenciji s klubovima puno većeg rejtinga.

Naš napadač Antonio Mance otišao je na novu jednogodišnju posudbu, ovaj puta s pravom otkupa ugovora. Nakon što je prošlu sezonu proveo u redovima mađarskog prvoligaša Puskas Akademije, sada ga je NK Osijek ustupio njemačkom klubu Erzgebirge AUE koji se natječe u drugoligaškoj konkurenciji. Do ovog je dogovora došlo u posljednjem tjednu prijelaznog roka, pa će se Mance pokušati izboriti za što bolji status u momčadi koja je u dosadašnja četiri prvenstvena kola ostala bez pobjede, izborivši tri remija uz jedan poraz. Poznato je kako je u pitanju vrlo jaka liga, u kojoj su i takva imena poput Schalkea, HSV-a, Werdera, Karlsruhea, Nurnberga, Hannovera, Fortune, Hanse Rostock i ostalih.

Participirao u gotovo svim utakmicama

Antonio je participirao u svih šest Osijekovih ogleda u HNL-u od početka sezone, pri čemu je triput startao od prve minute, a isto toliko puta je ulazio s klupe. Postigao je jedan pogodak i to protiv Hrvatskog dragovoljca u Zagrebu. Zabilježio je i tri nastupa u kvalifikacijama Europske lige.

Malo se sve to odvilo iznenada, stigla je ta ponuda iz Njemačke i evo me sada ovdje. Nadam se da ću se brzo priviknuti na novi način rada i vrlo zahtjevnu ligu, a svakako mi je najvažnije izboriti se za mjesto u momčadi. S druge strane, nadam se da će Osijek u nastavku prvenstva ostvariti svoje ciljeve, kratko je izjavio Mance.