Nakon prvog mjesta u skupini Bijelo-plavi su bez finala ostali nakon poraza od Legije na jedanaesterce.

Kadeti Osijeka osvojilo su četvrto mjesto na 2. izdanju ZTE Cupa koji je održan u Milanu. Nakon razigravanja po skupinama u kojoj su Bijelo-plavi pobijedili SPAL 5:2 (Babić 4x, Živković) i Ausoniju (Tajs 2x, Babić, Levak) te unatoč porazu od Genoe (0:4) osvojili prvo mjesto, igrače Nikše Petrovića (igrači rođeni 2006. godine i mlađi) s puta prema finalu izbacio je rulet jedanaesteraca.

Jedanaesterci uzeli finale

U polufinalnom ogledu protiv Legije iz Varšave završilo je 2:2 (autogol, Živković) u regularnom dijelu i 4:2 za poljsku momčad nakon izvođenja jedanaesteraca. Snage za uzeti medalju nije bilo ni u utakmici za treće mjesto u kojoj je Genoa bila bolja s minimalnih 1:0. Konačni plasman na kraju je ostao u drugom planu, naši se igrači vraćaju u Osijek bogatiji za nastupe na još jednom kvalitetnom međunarodnom turniru koji će im nedvojbeno pomoći u nastavku njihovog igračkog sazrijevanja.

Pohvale Konzula

Dodajmo i da je delegaciju Bijelo-plavih posjetio Osječanin dr. sc. Stjepan Ribić, generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu, kojem smo uručili prigodne darove našeg kluba, a koji nam je uz prigodne riječi i pohvale za nastup pokazao središte grada u kratkom obilasku prilikom povratka u Osijek.