Nepredvidljive se stvari uvijek mogu dogoditi na terenu, a Osijek je došao u situaciju spašavati se u samome finišu.

Nisu Bijelo-plavi bili nešto posebno zadovoljni spoznajom da nakon utakmice s Lokomotivom imaju bod više na svom kontu i da su nakon dva poraza odigrali barem neriješeno. No, nešto je drugo možda i važnije istaknuti, a to je mogući refleksni značaj ovoga remija za ono što nam tek dolazi. Ipak ga je Osijek uspio izboriti u završnim sekundama ogleda u kojem je nogomet pokazao svoju nepredvidljivost. Nakon što je naša momčad doslovno u svemu bila bolja i nadmoćnija punih 75 minuta igre, došla je na rub poraza koji bi bio treći u nizu, što nikome ne bi bilo ugodno. Stoga vjerujemo da taj završni psihološki impuls može biti okidač za bolje rezultate u nadolazećem razdoblju.

Nes(p)retnih pet minuta

Jedno naoko obično ubacivanje rukama iz outa, naravno uz Dabrinu spretnost pred Ivušićem, stajala nas je primljenog gola doslovno u prvom pokušaju „Lokosa“ da učine nešto više. Do tada nisu praktički ni došli s loptom do kaznenog prostora, a kamoli zaprijetili. I kako jedna nesreća obično ne dolazi sama, nadovezao se i olako zarađeni drugi žuti karton Fiolića te ostanak s igračem manje. Nije moglo gore, zasigurno su mnogi protumačili u tim trenutcima. No, nije se posustalo, bez obzira na pehove, odnosno pogreške koje su se, dakako, mogle i spriječiti, ali se ipak dogode. Dečki su dolje na terenu vjerovali da moga do izjednačenja i snalažljivost robusnog Topčagića u kaznenom prostoru nam je donijela kakvo-takvo zadovoljstvo. Kada znamo da smo do boda stigli doslovno u završnom napadu na utakmici, ne smijemo biti neskromni.

Upornost se isplatila

Što se same igre tiče, ona je bila bolja i agresivnija u odnosu na prethodne dvoboje s Istrom 1961 i Dinamom. Osječani protivniku baš ništa nisu dopustili sve do dvadesetak minuta prije kraja, kada je potpuno besposleni Ivušić ipak morao vaditi loptu iz svoje mreže. Nije ni tada sve bilo izgubljeno, ostalo je sasvim dovoljno vremena i za rezultatski preokret, no u trenutku kada je Fiolić zaradio isključenje, postalo je jasno da će zadaća postati još i značajno teža. Ipak ne i nemoguća jer su nam igrači bili uporni i nisu posustajali u želji da dođu do polovičnog plijena. To im se u konačnici isplatilo, pa u tom kontekstu gledamo na pozitivnu stranu ove zagrebačke priče. Dakako da smo svjesni da smo u posljednja tri susreta zabili tek jedan gol, problem realizacije je vidljiv, ali se nadamo da će se i to brzo promijeniti.