Osijek je, dakako, lako prošao u osminu finala, a ostat će upamćeno da smo igrali pred najviše publike ikada u Beletincu.

Čim je Cheberko, svojim prvim golom otkako igra za Osijek, doveo našu momčad u vodstvo već na početku druge minute, bilo je jasno da će utakmica u Beletincu biti jednosmjerna ulica. Doduše, tada smo pomislili kako bi to mogla biti i jedna od najvećih pobjeda Bijelo-plavih u Kupu Hrvatske, ali nisu se osječki nogometaši baš tako raspucali, iako su imali pregršt izrazitih prilika koje nisu pretvarali u pogotke. Toliko „zicera“ već dugo nismo vidjeli na jednoj našoj utakmici, od kojih je barem pet-šest bilo tijekom prvog poluvremena, uz sve ostale udarce prema suparničkim vratima. No, do odlaska na odmor još je samo Bočkaj pogodio mrežu za 0:2, dok je u drugom dijelu jedino Daku bio precizan i postavio konačan rezultat.

Mierez u vratarskoj ulozi

Unatoč brojnim promašajima, Osječani su bez ikakvih poteškoća prošli dalje, što je u ovakvom natjecanju, bez prava na pogrešku, jedino važno. Pohvalno je, recimo, što je Bočkaj nakon nešto više od godinu dana lijepo zabio iz slobodnog udarca što nam je, ipak, nedostajalo tijekom proteklog razdoblja. Veseli i prvijenac Dakua čija energija i pozitivan pristup mogu biti ohrabrenje stručnom stožeru. Isto tako, treba pohvaliti Cheberka jer je prednjačio ozbiljnošću dok će možda i najviše ostati upamćena scena u kojoj je Mierez stao na vrata, nakon što je Malenica zaradio crveni karton pri istrčavanju sa svojih vratiju. Tako je Argentinac navukao rukavice, no nismo imali prilike vidjeti kakav je u toj ulozi, budući da u tako kratkom vremenu do kraja utakmice domaćin nije zaprijetio.

Sportski praznik u Beletincu

Što se tiče svega onoga izvan zelenog terena, pamtit ćemo da su nas ljudi iz NK Bednja jako lijepo i srdačno ugostili i baš se razveselili dolasku NK Osijek u njihovo mjesto koje ne broji ni tisuću stanovnika. I onda je zaista lijepo kada gotovo svi oni dođu na igralište „Kod mosta“, dakako uz ljubitelje nogometa iz susjednih mjesta općine Sveti Ilija i Varaždinske županije. Domaćin je tiskao 1.200 ulaznica, uz napomenu da su žene i djeca imali besplatan ulaz, tako da se natiskalo gotovo tisuću i pol gledatelja uz mali sportski objekt pokraj rijeke Bednje. Rekli su nam Beletinčani da nikada ranije nije bilo toliko posjetitelja na jednom sportskom događaju u njihovom naselju. I to će nam ostati u sjećanju, a gospođi Nadici Dreven-Budinski, predsjednici kluba i njezinim suradnicima, zahvaljujemo na tome što smo se u Beletincu osjećali ugodno u svakom trenutku. Vjerujemo da će im, posebno mladima koji tamo treniraju, dobro doći lopte koje smo im poklonili, uz uramljeni dres NK Osijek za uspomenu na ovaj susret.