Samopouzdanje vraćaju golovi a pobjede nose onaj osjećaj nepobjedivosti. Do toga možemo ponovo doći samo dobrim radom i strpljenjem.

Gorica je prošle sezone bila crna mačka za Bijelo-plave. U Velikoj Gorici smo dva puta poraženi, u Gradskom vrtu smo jednom pobijedili pogotkom Grgića duboko u sudačkoj nadoknadi, drugi puta ostali samo s bodom nakon što je poslije dugačke analize i vijećanja pogodak Ercega poništen zbog zaleđa. Osijek uoči novog gostovanja Gorice (Gradski vrt, nedjelja 19.05 sati) traži povratak na pobjednički kolosijek, kada je riječ o prvenstvenim utakmicama, a šef stručnog stožera Nenad Bjelica u pripremi utakmice prebrojava svoje redove koji su prorijeđeni ozljedama i kartonima. Tako su upitni Žaper i Kleinheisler, a uz rekonvalescente Brleka i Barešića, sigurno su “out” Ježina koji je ozlijeđen, odnosno Škorić, Nejašmić i Malenica koji odrađuju kartone.

Dobro trenirali

Utakmicu u Kupu smo odradili profesionalno, protiv Lokomotive imali jako dobro prvo poluvrijeme i drugo malo slabije, ali rezultatski smo ipak zasluženo uspjeli donijeti bod u Osijek. Kup utakmica nam je napravila malo problema po pitanju slaganja momčadi za nedjelju, u fazi smo da pokušavamo osposobiti Žapera i Kleinheislera pa ćemo vidjeti hoće li biti u stanju nastupiti. Dobro smo trenirali, dobro je raspoloženje nakon ove dvije utakmice i vjerujem da smo u stanju odigrati dobru utakmicu u nedjelju.

Pobjede za samopouzdanje

U Gradskom vrtu svi govore samo o pobjedi kao najboljem lijeku za vraćanje samopouzdanja.

Pobjede su te koje daju samopouzdanje i vraćaju ti vjeru u sebe. Često kažem da kada svi sumnjaju u tebe, nemoj sumnjati u samog sebe. Lako je to izgovoriti, bilo je evidentno protiv Lokomotive i Bednje da nam nedostaje malo tog samopouzdanja kojeg vraćaju golovi a pobjede nose onaj osjećaj nepobjedivosti. Do toga možemo ponovo doći samo dobrim radom i strpljenjem. Strpljivi jesmo, radimo dobro i vjerujem da ćemo u nedjelju to već pokazati.

Gorica uzimala bodove

Bjelica je posebno oprezan uoči sraza s Goricom koja je baš protiv Bijelo-plavih igrala neke od svojih najboljih partija.

Ako analiziramo prošlu sezonu onda smo, ako se može govoriti o izgubljenom prvenstvu, protiv Gorice izgubili osam bodova koji su bili prednost Dinama u odnosu na nas. Neugodna su momčad, imaju kvalitetu a nemaju pritisak, zadržali su veliki broj igrača, najistaknutiji igrač im je Lovrić i tu ćemo morati obratiti puno pažnje jer jednim potezom može usmjeriti utakmicu. Moramo i njega i sve druge igrače držati pod kontrolom, veliki respekt i poštovanje pokazujemo svakom suparniku, ali ako naša momčad bude na razini naših najboljih igara vjerujem da ćemo doći do pobjede.

Svaki put na pobjedu

Iz kuta igrača utakmicu je najavio Vedran Jugović, jedan od najiskusnijih članova osječke svlačionice.

Atmosfera je dobra, da bi bila još bolja treba nam jedan pozitivan rezultat. Ako uzmemo obzir okolnosti pod kojima smo došli do boda s Lokomotivom mislim da nam taj pogodak može biti dobar poticaj i okrenuti situaciju u našu korist. Sigurno smo željeli više u zadnjih nekoliko utakmica, ali u nogometu nekada ne ide sve kako želiš. Jednim dobrim rezultatom možemo sve vratiti na staro, a ja sam uvjeren da će se to dogoditi već u nedjelju.

Naglasio je Jugović još jednom i razmišljanje igrača uoči svake utakmice, ne samo ove s Goricom.

Nama je u svakoj utakmici, s kim god da igramo, cilj napasti i pobijediti. Najvažnije je u trenucima kada ti ne ide sve kako si zamislio pružiš sve od sebe i pokažeš veliku želju, a isto tako vjerujem da posjedujemo dovoljno kvalitete da ostvarujemo pozitivne rezultate.