Pohvalio je naš trener svoje izabranike, vrlo neugodnog protivnika i navijače koji su ponijeli Osijek do preokreta.

„Igrao“ je Nenad Bjelica uz teren sa svojim izabranicima, stalno ih „gurao“ naprijed i na kraju je, s puno emocija, proslavio važnu pobjedu nad Goricom (3:2). Bilo je svega na terenu, pregršt uzbuđenja, a Osijek je iz dva rezultatska zaostatka stigao do preokreta i osvojio bodove.

Zaslužena pobjeda, zbog svega što smo danas pružili na terenu. Imali smo u Gorici jednog jako dobrog protivnika, koji nam je zabio dva pogotka imao još nekoliko opasnih šuteva preko Lovrića, ali smo uspjeli uz sve nedaće koje su nam se dogodile. I kada smo izjednačili na 1:1, opet je uslijedio šok za novo vodstvo gostiju, uspjeli smo preokrenuti i na kraju zasluženo pobijediti, rekao je Nenad Bjelica.

Navijači „ugurali“ treći gol!

Svi su se na kraju složili da je ovaj mali derbi 9. kola HNL-a bio vrlo zanimljiv, itekako sadržajan i zanimljiv za sve koji su ga gledali, uživo ili putem malih ekrana.

Za dobru utakmicu trebate takvog protivnika, trebamo i mi biti dobri, suđenje također, a bilo je odlično, kao i pravo navijanje koje je večeras bilo vrhunsko i zahvaljujem se navijačima na tome. Mislim da su oni „ugurali“ taj treći gol i čestitam i njima. Idemo dalje, a utakmica je svakako bila lijepa za pogledati.

MEĐUNASLOV = Igrači s klupe na kraju su bili prevaga

Igrači s klupe su unijeli puno toga dobroga u drugom poluvremenu, što se posebno odnosi na Bočkaja i dvostrukog strijelca Dakua.

Znamo što imamo u Peri, znamo kakvu ima lijevu nogu. Doduše, nije idealan lijevi bek, ali u ovakvim susretima u kojima trebaš puno ubačaja, on je za nas poput dobitka na lotu. On je svojim asistencijama preokrenuo utakmicu, kao i Daku svojim golovima. Uz odličnu igru glavom, uspio je postići prve golove u prvenstvu. Stvarno smo sretni zbog njega jer odlično radi na treninzima. Došao je bez nekih velikih očekivanja, no nametnuo se kroz rad i u njemu, Topčagiću i Mierezu imamo stvarno tri kvalitetna napadača.

„Treba nam još malo više sinergije“

Momčad je do bodova došla velikom željom i upornošću, svakako i karakterom jer bez njega se ne može do ovakvih preokreta.

Fali mi još malo više sinergije svih nas u Klubu, u gradu općenito, lokalnim medijima. Sve skupa bi nas ovo moglo malo pokrenuti, da budemo jedni uz druge, da nismo baš previše kritični prema našim dečkima. Oni su i danas pokazali veliko htijenje, karakter, veliko srce i naravno da navijači to znaju prepoznati i nagraditi. Takve utakmice koje se pobjeđuju u zadnjim minutama ti daju krila, neupitno je da smo protiv Lokomotive napravili prvi korak, no ovaj danas je još važniji.

Bijelo-plavima slijedi gostovanje u Šibeniku koji igra sve bolje i rezultatski uspješnije…

Šibenčani su već u Gradskom vrtu, unatoč porazu od 3:0, pokazali jako dobru kvalitetu. Mlada su i poletna momčad koja se u međuvremenu još i ekipirala. Igraju dobar i efikasan nogomet, no nadam se da ćemo tamo pružiti dobru partiju i naravno doći do tri boda. Želimo biti bolji od njih, a oni kao protivnik zahtijevaju odličan nastup.