Bili smo momčad u ovom zahtjevnom trenutku, do zadnje sekunde smo se borili jedan za drugoga jer smo željeli promijeniti taj rezultatski trend u kojem smo bili.

Gradski vrt je u nedjelju navečer slavio svoje junake. Junake velikog preokreta u završnici utakmice protiv Gorice koja je još jednom na površinu izvukla karakter momčadi Nenada Bjelice. Jer rijetki bi se unutar tjedan dana vratili iz teških situacija kakve su imali protiv Lokomotive ili Gorice. U Kranjčevićevoj se ukazao Mihret Topčagić, sada Mirlind Daku koji je s dva pogotka inicirao preokret s potpisom Danijela Lončara. Nakon prvijenca Bednji u Kupu, sada je postigao dva pogotka koja imaju puno veću težinu u kontekstu rezultata, prvenstvene ljestvice i trenutka u kojem su se Bijelo-plavi nalazili.

Nevjerojatan je osjećaj doprinijeti momčadi na ovakav način u osvajanju tri boda koja su nam u ovom trenutku bila silno važna. Jako sam sretan zbog svojih golova, ali i što sam imao momčad iza sebe da to ostvarim.

Bili smo momčad

U tvrdoj utakmici, kakva je svaka Osijeka i Gorice, Dakuovi golovi spriječili su da novi bodovi odu iz Gradskog vrta.

To je i razlog zašto su moji osjećaji tako jaki. Bili smo momčad u ovom zahtjevnom trenutku, do zadnje sekunde smo se borili jedan za drugoga jer smo željeli promijeniti taj rezultatski trend u kojem smo bili. Na kraju se isplatilo.

Živim od golova

I Mirlindu se isplatio naporan rad kojeg ulaže na svakom treningu. Iako se kroz prijelazni rok spominjala mogućnost posudbe, Nenad Bjelica je prepoznao njegov potencijal i omogućio mu da se bori za svoju priliku, a napadač s Kosova uzvratio na najbolji način.

Meni je na pameti samo što napornije raditi i čekati priliku kako bih igrao najbolje što znam i mogu iskoristio minutažu koju dobijem. Ovu priliku sam dobro iskoristio, nadam se da ću na isti način uzvratiti treneru i na svakoj idućoj koja se ukaže. Puno mi znači i za samopouzdanje, mi napadači živimo od golova i za golove, bit će mi sigurno veliki poticaj za oni što slijedi.

Još napredovati

Navijači Bijelo-plavih nadaju se da će u nastavku sezone slaviti još Dakuovih golova.

Vidjet ćemo na kraju sezone, ja se iskreno nadam da je ovo tek početak i da ću sa svakim treningom još napredovati kako bih pokazao najbolje od sebe.

Trud, zalaganje i energiju koju Mirlind Daku unosi na travnjak prepoznala je i publika koja ga je ispratila skandiranjima “Daku, Daku”.

Sjajan osjećaj. Hvala navijačima koji su nam bili podrška. Teško je opisati koliko je lakše igrati kada te guraju na način na koji su to oni radili u završnici utakmice s Goricom, zaključio je Mirlind Daku.