Nastavljen je niz naših pobjeda nad Šibenčanima, a ovo je svakako lijepa uvertira uoči derbija s Hajdukom.

Drukčije je Nenad Bjelica „promiješao karte“ za utakmicu protiv Šibenika. I na kraju se pokazalo da je to bilo učinkovito. Na klupi je ostavio Ramona Miereza, a prednost je ovoga puta dao Mihretu Topčagiću jer je procijenio da će nam više odgovarati napadač s nešto boljom tehnikom u smislu primanja lopte, okrenut leđima prema suparničkim vratima, za kvalitetnije razigravanje na suparničkoj polovici terena. Na krilima su, za razliku od prijašnjih nastupa, krenuli Ivan Fiolić i Amer Hiroš dok su sredinu pokrivali Darko Nejašmić, Vedran Jugović i Laszlo Kleinheisler. Nadalje, Petar Bočkaj je zauzeo mjesto na lijevom boku kako bi opet upotrebljivim centaršutevima mogao kreirati opasne situacije pred suparničkim vratima dok je Karlo Bartolec prvenstveno bio zadužen za defanzivno pokrivanje igrača koji su mu dolazili po njegovoj, desnoj strani.

Eurogol Fiolića primirio domaćina

Znalo se da će Šibenčani biti poduzetni u smislu pokušaja kreiranja svojih šansi jer imaju napadački orijentiranu momčad koja može svima opasno zaprijetiti. Bilo je nakon dva, tri kornera njihovih pokušaja iz „odbijanaca“, ali ništa se od toga nije pokazalo kritičnim, niti je Ivica Ivušić bio na većim iskušenjima. Za to su svakako zaslužni Mile Škorić i Danijel Lončar koji šibenskim napadačima nisu ostavljani puno prostora i redovito su bili pravovremeni i čvrsti na lopti. U pravo vrijeme stigao je fenomenalan pogodak Fiolića koji će se sigurno još puno puta prikazati na TV ekranima i pojaviti na društvenim mrežama. Moglo je do odmora biti i promjene rezultata, doduše ne kroz neke „zicere“ pred vratima domaćina, ali je ipak bilo tri-četiri prilike koje su „mirisale“ i na još poneki pogodak. Problem je bio samo u tomu što je Topčagić nekako balansirao na rubu drugog žutog kartona, pa je do kraja poluvremena morao izbjegavati i najmanji kontakt, što je ipak malo otupilo oštricu našega napada.

Žaperovo nadahnuće za potvrdu pobjede

Za gledatelje pred malim ekranima vjerojatno je, početkom nastavka, bilo iznenađenje kada su vidjeli da na terenu više nema Fiolića, ali ga je ozljeda onemogućila da pokaže još nešto iz svog igračkog repertoara jer se vidjelo od početka da je raspoložen i razigran. Šime Gržan koji ga je zamijenio ostao je prilično suzdržan, a propustio je i odličnu šansu sredinom drugog dijela, kada mu je odlično asistirao Hiroš. Šibenik nije dolazio u prigode i sve je ukazivalo na to da će Osijek barem sačuvati vodstvo, a onda su u završnici igrači s klupe sudjelovali u vrlo lijepoj akciji za 0:2 i potvrdu pobjede. Marin Pilj je fino proigrao Mihaela Žapera koji je majstorski „povaljao“ uklizalog Jakoliša i onda mirno svladao Rogića. Prvotno je označeno zaleđe osječkog strijelca, međutim, VAR provjerom je utvrđeno kako je sve bilo regularno i mogli smo početi slaviti na Šubićevcu s kojega se ponovno vraćamo sasvim zadovoljni. Definitivno, tri zasluženo osvojena boda i lijepa uvertira za derbi s Hajdukom iduće nedjelje.