Nastupit će oni koji su mentalno, fizički i psihički na top nivou. U takvom trenutku imamo 22 takva i nadam se da ću odabrati najboljih 11 za utakmicu koja slijedi.

Derbi se u nedjelju igra u Gradskom vrtu. Od 19.30 sati Osijek je domaćin Hajduku, a sraz momčadi koje pucaju na vrh hrvatskog nogometa najavili su trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica i kapetan Mile Škorić.

Kao što se može i zamisliti atmosfera u momčadi je jako dobra, radimo u dobrom ritmu, imali smo nekoliko dobrih treninga. Ivan Fiolić trenira smanjenim intenzitetom i neće biti u kadru, minimalne su šanse da zaigra i Ivušić, dok su Lončar i Jugović zadnja dva dana u treningu i bit će u kadru za utakmicu protiv Hajduka. To je utakmica u kojoj mogu nastupiti samo najspremniji igrači, oni koji su mentalno, fizički i psihički na top nivou. U takvom trenutku imamo 22 takva i nadam se da ću odabrati najboljih 11 za utakmicu koja slijedi.

Spremni za bitku

Splićani u Osijek dolaze u naletu, s čak sedam pobjeda u zadnjih osam utakmica.

Hajduk je u dobroj formi, ove godine se znatno pojačao, napravio velika ulaganja u momčad a igrama na travnjaku potvrđuje da su u dobroj formi. Sigurno neće stati u svoj kazneni prostor i samo se braniti, pokušat će napraviti puno toga i prema naprijed jer posjeduju kvalitetu. Mislim da je najvažnije kako ćemo mi ući u utakmicu i suprotstaviti se, vjerujem da smo spremni za bitku od 90 minuta i nadam se da će nas u toj borbi naši navijači pogurati do pobjede. 

Ne prijeti samo Livaja

Bijelo-plavi se Hajduku žele suprotstaviti snagom kolektiva.

Mi smo momčad, želimo pobjeđivati kao momčad, da iz toga izađe pojedinac. Uvijek se netko profilira u nekog heroja svojim pogotkom ili asistencijom. Ne bih rekao da opasnost prijeti samo od Livaje koji je u sjajno formi i zasluženo je postao reprezentativac, njegovi brojevi govore koliko je važan za Hajduk. Mi ih moramo kao momčad zaustaviti da ne razviju igru koja je dobra i kvalitetna, cijeli tjedan smo se bavili time da im smanjimo prostore u kojima su opasni i vjerujem da će igrači primijeniti sve što smo radili.

I Malenica je kvaliteta

Optimističan je i kapetan Škorić koji je posebno istaknuo dobar rad na treningu.

Atmosfera je odlična, rad kvalitetan i samo se nadam da ćemo to prenijeti na teren. Ako bude tako sigurno neće biti problema. I do sada smo u svaku utakmicu išli s velikim motivom, radimo odlično, spojili smo dvije pobjede i nadam se da ćemo tako nastaviti. 

 

Osijek će, po svemu sudeći, prvi put nakon 82 uzastopne utakmice, krenuti s novim licem među vratnicama budući da je Ivušićev malo izgledan.

Hoće li to biti problem? Nema potrebe komentirati Ivicu i njegove obrane jer znamo što nam znači, ali isto tako znamo da je Malenica kvalitetan vratar. Puno puta smo igrali s različitom zadnjom linijom pa nije bilo problema. Livaja? Svi znamo njegove kvalitete, Hajduk ima još kvalitetnih igrača, ali ako budemo djelovali kao momčad onda neće biti problema.

Cijelu press konferenciju možete pogledati ovdje.