Bijelo-plavi su bez zlata ostali nakon jedanaesteraca u kojima su sretniji i spretniji bili njihovi vršnjaci iz Dinama.

Kadeti Osijeka (igrači rođeni 2005. godine i mlađi) pod vodstvom trenera Vedrana Nikšića osvojili su drugo mjesto na međunarodnom turniru Olea kup koji je pod pokroviteljstvom HNS-a održan u Novalji.

Kobni jedanaesterci

Mlade uzdanice Bijelo-plavih poražene su u finalu od Dinama (6:4) koji je bio sretniji i spretniji prilikom izvođenja jedanaesteraca. Regularni dio završio je 1:1 nakon što su Modri udarcem iz slobodnog udarca ekspresno poništili vodstvo Bijelo-plavih. Osijek je poveo pogotkom Ante Barišića glavom, nakon udarca iz kuta, u 46. minuti, dok su Modri izjednačili dvije minute kasnije iz slobodnog udarca preko Cvetka. U raspucavanju s bijele točke ključne su bile četvrta i peta serija u kojima je vratar Dinama zaustavio udarce Antuna Damjanovića i Luke Barića.

Vukelić, Levak i Zahirović

Osim medalja za drugo mjesto Aleksandar Vukelić proglašen je najboljim vratarem turnira dok su Sergej Levak i Amar Zahirović podijelili epitet najboljeg strijelca turnira s po dva postignuta pogotka.

Na putu do finala s Dinamom kadeti Bijelo-plavih pobijedili su Vojvodinu (2:1, Levak, Zahirović), Slaven Belupo (3:1, Zahirović, Malovan, Levak) i Rijeku (4:3) koju su izbacili nakon jedanaesteraca.

Za kadete Osijeka nastupili su: Aleksandar Vukelić, Jan Hlapčić, Dorian Herceg, Krešimir Vrbanac, Antonio Perić, Mateo Marković, Luka Barić, Noa Petrović, Fran Svraka, Sergej Levak, Filip Živković, Antun Damjanović, Ante Barišić, Dominik Solić, Dominik Babić, Amar Zahirović, Elmir Beširović, Ivan Malovan, Juraj Matković, Petar Ivančan i Josip Strmota.

Stručni stožer činili su trener Vedran Nikšić, pomoćni trener Josip Kovačević, trener vratara Bojan Sičić, kondicijski trener Hrvoje Bradašić i fizioterapeut Luka Dokozić.