Svojim igrama pokazuju da su među dva, tri najizglednija kandidata za plasman u Prvu HNL, moramo se maksimalno pripremiti za utakmicu i biti spremni za izazov.

Bijelo-plavi su otputovali u Zagreb gdje ih u utorak od 13 sati (izravni prijenos na HNTV-u) očekuje utakmica osmine finala SuperSport Hrvatskog kupa protiv Rudeša, drugoplasirane momčadi Druge HNL. Nimalo bezazlen suparnik za nogometaše Osijeka, Rudeš je aspirant na povratak u elitni rang hrvatskog nogometa, o ambiciji najviše govore rezultati koje ostvaruju na drugoligaškoj pozornici i za Nenada Bjelicu nema baš nikakve dvojbe da će biti ozbiljna prepreka za plasman u četvrtfinale natjecanja.

Pogledali smo njihovu kup utakmicu protiv Bjelovara, utakmicu protiv Opatije… Radi se o ozbiljnoj momčadi, s ozbiljnim ambicijama i ozbiljnim projektom. Svojim igrama pokazuju da su među dva, tri najizglednija kandidata za plasman u Prvu HNL, moramo se maksimalno pripremiti za utakmicu i biti spremni za izazov, kaže Nenad Bjelica.

Bez puno promjena

Strateg Bijelo-plavih najavio je da će Osijek na ŠC Rudeš istrčati s najspremnijom momčadi u ovom trenutku.

Neće biti pretjeranih promjena, do iduće utakmice imamo pet dana za pripremu. Vidjet ćemo kojih ćemo 11 poslati na travnjak, kao i sustav koji ćemo koristiti, ali sigurno će to biti najspremnijih 11.

Najbolji recept za motiviranog suparnika kakav u utorak očekuje Osječane svakako je rani pogodak.

To je utakmica u kojoj treba biti maksimalno koncentriran od prve do zadnje minute. U svakoj utakmici treba strpljenja, pogotovo kada svi očekuju da ćeš pobijediti. Moramo pokazati autoritet i kvalitetu od prve minute. Mlada su momčad koja je dobro vođena od mladih i perspektivnih trenera i morat ćemo se maksimalno napregnuti da bismo prošli u idući krug.