Naš je 22-godišnji vratar prvi puta branio za prvu momčad Osijeka i djelovao je vrlo sigurno između vratnica.

Marko Barešić u Gradski vrt je stigao iz RNK Split u rujnu 2016. Za Osijek II je skupio 43 nastupa, a u zagrebačkom naselju Rudeš je dočekao priliku braniti i za prvu momčad. Pritom je iskazao mirnoću i sigurnost između vratnica tako da se uopće nije osjetilo da ga više od pola godine nije bilo na terenu nakon operacije prednjih križnih ligamenata.

Nije se lako vratiti nakon tako duge stanke. Drago mi je da sam bio u momčadi i dao svoj neki doprinos u plasmanu u četvrtfinale Kupa. Svi su mi bili podrška, suigrači i stručni stožer, govorili da uđem opušteno u utakmicu, bez nervoze i treme. Tako je i bilo, sigurno sam odradio ono što sam imao i nadam se da će tako biti i dalje. Dugo sam to čekao, ipak je prošlo dosta vremena od moje zadnje utakmice, vjerujem da će biti još više utakmica za mene, rekao je Barešić.

Domaćina primirili golovima u drugom dijelu

Rođeni je Zadranin imao nekoliko zapaženih intervencija, a kod rezultata 0:1 je odlično zaustavio udarac Kamge u najboljoj šansi domaćina.

Bila je prilično teška utakmica, što smo i očekivali. Oni su dobar protivnik, to su i danas potvrdili, a i mi i oni smo ušli dosta čvrsto. Rudeš je pokušao visoko nas napasti, ali smo ih u drugom poluvremenu primirili tim vodećim golom Fiolića i odveli utakmicu u pravom smjeru. Drago mi je da je i Mierez danas zabio gol i vjerujem da će nastaviti tako.

Osijek je očekivano izborio plasman među osam najboljih momčadi u nacionalnom Kupu, a sada nam slijedi derbi HNL-a na riječkoj Rujevici.

Bitno da smo ovo prošli, sigurno i bez primljenog gola. Sada ćemo se puni samopouzdanja pripremati za Rijeku i ono što nas očekuje u nedjelju.