Osječani su ozbiljno odradili posao u osmini finala Kupa, a domaći je drugoligaš pokazao da je kvalitetna momčad.

Nije bilo lako ni jednostavno svladati ambicioznog i kvalitetnog drugoligaša na putu u četvrtfinale SuperSport hrvatskog kupa. No, Osječani su ispunili očekivanja, opravdali rejting i ulogu velikog favorita te s 2:0 nastavljaju natjecanje.

U ovoj fazi natjecanja ovo je svakako bio najteži protivnik. Igraju vrlo kvalitetan nogomet za jednog drugoligaša, a na svom terenu nisu imali nikakav pritisak, pa to može biti vrlo nezgodno. Mi smo od prve minute ušli u utakmicu ozbiljno i agresivno, nismo im ostavljali previše prostora. Doduše, imali smo u prvom poluvremenu malo problema u izgradnji naših napada, ali kada smo neke stvari promijenili u nastavku i stali malo bolje na terenu, igra je postala tečnija i brža, stigle su i gol šanse i rekao bih da smo zasluženo pobijedili. No, uvjerili smo se da Rudeš ima kvalitetu možda u nečemu i veću od pojedinih prvoligaša. Ne boje se nadigravati, skup su dobrih pojedinaca i dobro vođeni s klupe tako da su po meni najveći favorit za ulazak u Prvu ligu, izjavio je Nenad Bjelica.

Pohvale Barešiću, poslušao sam Čavlinu

Igra je bila protočnija, a time za domaćina i opasnija kada je Osijek u drugo poluvrijeme krenuo s određenim taktičkim promjenama, pa se počelo i bolje kombinirati na suparničkom dijelu terena.

Mogli smo tada raditi još veći pritisak, Fiolić je potvrdio da je u dobroj formi i da se dobro snalazi i na krilnoj poziciji. Isto tako, drago mi je da je naš vratar Barešić vrlo sigurno odradio svoj posao, baš kao i mladi Barišić prvo na poziciji desnog beka, a potom i stopera. Što se izbora vratara tiče, poslušao sam savjet svog kolege Čavline koji mi je dan ranije prilikom odabira momčadi rekao da ima apsolutno povjerenje u Barešića. Ipak on radi s njim i ostalim vratarima svakoga dana, odlično poznaje njihove mogućnosti i trenutnu formu, tako da i Silviju idu komplimenti. A Marko je, dakako, opravdao i njegova i moja očekivanja.

Ndockyt opravdao povjerenje

S dvije lijepe asistencije za oba gola imao je razigrani Ndockyt koji je vrlo dobro iskoristio priliku koju je dobio od početka susreta.

Drago mi je da se i on vraća u formu. Imao je također dosta dugu stanku, praktički cijelo proljeće se vraćao i sada je dobio neke minute „na kapaljku“ jer su jednostavno neki igrači na toj poziciji u dobroj formi. Evo danas je odigrao vrlo dobro i pokazao da je igrač na kojega se može najozbiljnije računati.

Rudeš je preskočen, slijedi sada iznimno zanimljiv ogled s Riječanima u gostima, u borbi za bodove.

Idemo se regenerirati i odmah početi razmišljati o Rijeci. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu na Rujevici, biti konkurentni i dakako da ćemo pokušati osvojiti sva tri boda. Mierez? Iskrenuo je zglob, vidjet ćemo koliko je to ozbiljno. Sretni smo što je zabio gol, trebalo mu je malo više vremena, ali on uvijek radi za momčad.