Na dan 29. listopada pet igrača NK Osijek imalo je pozitivan nalaz na COVID-19 zbog čega je Klub zatražio odgodu susreta Rijeka - Osijek. Novi termin utakmice je 8. prosinca u 17 sati.

Koronavirus se probio u svlačionicu osječkih prvotimaca, na dan 29. listopada pet igrača NK Osijek imalo je pozitivan nalaz na COVID-19 zbog čega je Klub, sukladno Članku 4. Propozicija natjecanja za Prvenstvo Hrvatski Telekom Prve lige za natjecateljsku sezonu 2021/22. zatražio odgodu utakmice 14. kola HT Prve lige protiv HNK Rijeka, što se prema rasporedu trebala odigrati u nedjelju 31. listopada 2021. godine u 17.30 sati na stadionu HNK Rijeka u Rijeci.

"NK OSIJEK dostavio je dana 29.10.2021. g. zahtjev za odgodom utakmice 14. kola HT Prve lige Rijeka – Osijek zbog pojave i za sada potvrđene zaraze COVID-19 u momčadi među pet (5) standardnih igrača za koje je priloženo dostavljena dokumentacija od strane klupskog liječnika s pozitivnim nalazima testova igrača.

Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice na najmanje deset dana ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donijeta je odluka o odgodi utakmice.

Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođena utakmica odigrati će se u prvom mogućem slobodnom terminu, a na osnovu potreba ugovornog partnera za TV prava HT Prve lige i mogućnostima klubova prema utvrđenom kalendaru natjecanja, donijeta je odluka kao u izreci", stoji u obrazloženju odgode koju je potpisao povjerenik za natjecanje Josip Brezni koji je novi termin utakmice zakazao za 8. prosinca u 17 sati.

Igrači s pozitivnim nalazom nalaze se u samoizolaciji, a nogometni klub Osijek usko surađuje s epidemiološkom službom i poduzima potrebne mjere kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici kluba.