Osijek je u posljednjih devet domaćinstava pulskom prvoligašu redovito osvajao sva tri boda.

Osijek dočekuje Istru 1961 protiv koje je u Puli doživio jedan od dva prvenstvena poraza ove sezone. Tada je, 22. kolovoza, bilo 2:0 na Aldo Drosini i čestitali smo domaćini na zasluženoj pobjedi. Dakako da uoči predstojećeg ogleda u Gradskom vrtu razmišljamo samo o tomu kako osvojiti sva tri boda, a time i uzvratiti Puljanima za neugodno iznenađenje koje su nam ljetos priredili pred svojom publikom. Respektiramo ih, to se podrazumijeva, kao i što je potpuno normalno da nam je u mislima samo pun pogodak.

Beljo ih skoro „izbacio“ iz Lige

Gledajući unatrag, u međusobnim dvobojima ovih suparnika na osječkom stadionu, ne može se baš reći da su se Zeleno-žuti kući vraćali nasmiješeni i zadovoljni. Naprotiv. Osijek je slavio protiv njih u posljednjih devet dvoboja na svom terenu, a to znači od sredine travnja 2017, pa do druge polovice svibnja ove godine, kada je odigrano posljednje kolo prošloga prvenstva. Redom je bilo: 2:0, 2:1, 2:0, 3:0, 1:0, 1:0, 2:0, 1:0 i 2:1. U tom prethodnom dvoboju Osječani su do pobjede došli u sudačkoj nadoknadi vremena prvijencem Diona Drene Belje u našem prvoligašu. Tada su u Istri 1961 još neko vrijeme nakon utakmice strahovali gledajući na mobitelima finiš dvoboja između Slaven Belupa i Varaždina koji je izravno odlučivao o njihovoj sudbini u borbi za opstanak. Ishod im je išao na ruku…

Nužno je potvrđivati kvalitetu

U odnosu na to vrijeme, pulska je momčad stabilizirana i izgleda dosta bolje i kompaktnije. Naš Beljo vrlo dobro koristi punu minutažu na posudbi i najbolji im je strijelac, a zapaženi role imaju i bivši osječki prvotimci Luka Marin i Robert Mišković. Sve to stoji, međutim, Osijek neupitno svoju kvalitetu želi potvrđivati svakom novom utakmicom, a to je i nužno za osvajanje bodova. Ove subotnje ne možemo unaprijed staviti na naš konto jer se na Puljanima nedavno u Maksimiru spotaknuo i Dinamo, ali je dosta toga na strani Bjeličinih izabranika. O pristupu je suvišno pisati, dok za samu izvedbu također očekujemo ono što Osječani objektivno uvijek mogu prezentirati. Ne dvojimo da će to biti dovoljno za pobjedu.