Igrači koji budu istrčali pred naše navijače, koje pozivam da dođu i da nas podrže, pružit će svoj maksimum, kaže strateg Bijelo-plavih.

Nenad Bjelica i Mihael Žaper, trener i dokapetan Bijelo-plavih, najavili su utakmicu protiv Istre 1961 koju Osijek dočekuje nakon prisilne stanke prošlog tjedna kada je utakmica protiv Rijeke odgođena zbog koronavirusa. Sada je situacija nešto bolja, odigravanje utakmice nije upitno, ali posljedice su kod nekih igrača i dalje vidljive.

Trojica od zaraženih igrača su izašli iz karantene i bit će na raspolaganju za utakmicu, a uskoro bismo trebali biti kompletirani. Testirali smo momčad, pred Istru ćemo napraviti novi test pa ćemo vidjeti je li se nešto potkralo. Od ostalih igrača izvan kadra su Jugović, Kleinheisler, Miloš i Mierez, dok su Erceg i Brlek već duže ozlijeđeni. Brlek bi u nedjelju s drugom momčadi mogao dobiti malu minutažu kako bi se počeo prilagođavati intenzitetu utakmica, rekao je Nenad Bjelica.

Teško pao poraz u Puli

Bijelo-plavi su kroz tjedan trenirali i u Grabovcu, gdje su uvijek lijepo primljeni, a sav fokus bio je na pripremi utakmice sa Zeleno-žutima koji igraju sve bolje.

Teško nam je pao poraz u Puli, ali bio je više nego zaslužen. Nismo tamo odigrali dobru utakmicu, imali smo svoje prilike, ali se zasluženo prelomilo na stranu domaćina. Istra 1961 je tada bila u negativnom nizu, sada dolaze u Gradski vrt usred pozitivne serije, osvojenog boda na Maksimiru i pobjede protiv Lokomotive. Sigurno nas čeka zahtjevan zadatak, ali će igrači koji će istrčati pred naše navijače, koje pozivam da dođu i da nas podrže, pružiti svoj maksimum, a kada damo svoj maksimum onda su izgledi za pobjedu veliki.

Revija bivših

Utakmica će biti i svojevrsna revija bivših s obje strane. Ivušić, Miloš i Gržan danas su igrači Osijeka, Beljo, Marin i Mišković nose dres Istre 1961.

Drago nam je da su Beljo, Marin i Mišković našli svoje mjesto u Istri i da pokazuju svoju vrijednost. Samo Beljo je naš igrač, radujemo se njegovim golovima a u ovoj utakmici ćemo poduzeti sve da ni on, ni drugi igrači Istre ne dođu do izražaja. To će biti moguće isključivo s maksimalnim angažmanom i disciplinom, a ja vjerujem da moja momčad to može ostvariti.

Međusobne utakmice

Utakmica protiv Istre 1961 za Bijelo-plave će biti još jedna u kojoj će se tražiti bodovi koji će ih držati u vrhu.

Dosta je još međusobnih utakmica momčadi iz vrha do kraja jesenskog dijela sezone pa može doći do plus ili minus bodova, ali daleko od toga da će nešto biti odlučeno do kraja jeseni. Prvenstvo je jako dugačko, fokusirani smo samo na iduću utakmicu, a onda ćemo imati dva tjedna pripreme za onu koja je jednako važna kao i ova protiv Istre 1961. Ritam će biti paklen budući da je kraj polusezone, ali mi smo spremni i dobro radimo, poručio je strateg Bijelo-plavih.

Konkurencija motivira

Dobro izdanje svojih suigrača očekuje i Mihael Žaper.

Atmosfera u momčadi je jako dobra, kroz tjedan smo kvalitetno trenirali i što reći drugo osim da smo spremni za utakmicu koja slijedi. Trudimo se u svakoj utakmici dati svoj maksimum, a onda ćemo vidjeti kako će se odvijati njezin tijek. Očekujem tvrdu utakmicu, ali vjerujem da će se puno toga pitati nas.

Žaper je bio strijelac odlučujućeg pogotka u posljednjoj utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca i ponovo pokazao rastuću formu.

Konkurencija nas motivira jer znači da svaki trening moramo biti maksimalni. Svakom od nas je drago da kraj sebe imamo kvalitetne suigrače jer to podrazumijeva dokazivanje na svakom treningu, rekao je Žaper.