Osijek i Istra 1961 odigrali su vrlo zanimljivu utakmicu, a naša je momčad bila puno učinkovitija od gostujuće.

Preskočili smo još jednu prepreku na našem putu u HNL-u. U Gradskom vrtu je pala Istra 1961 kojoj smo na pravi način uzvratili za onaj neugodni poraz iz kolovoza ove godine. Od toga je svakako važnije da smo nastavili kontinuitet učinkovitih nastupa i s tri nova boda zadržali obećavajuću poziciju na ljestvici, u smislu onoga što Osijek želi dosegnuti u nastavku sezone. Iako je na kraju bilo uvjerljivih 3:0, nisu Puljani bili nimalo lak zalogaj i također su pridonijeli tomu da ova utakmica bude sadržajna i zanimljiva od prve do posljednje minute. Dakako da su Bijelo-plavi zasluženo pobijedili, a da su i gosti postigli poneki pogodak ne bi bilo slučajno jer se nisu došli samo braniti, nego nadigravati s kvalitetnijim suparnikom.

Odličan početak u oba poluvremena

Početak je bio idealan za Osječane. Već u 5. minuti Žaper je na svoj sada već prepoznatljivi način iskoristio odličan Bočkajev ubačaj iz prekida i nogom matirao Lučića. Nedugo zatim opet je „Žapi“ čelom loptu usmjerio prema mreži, ali je Collao, koji je rano zamijenio ozlijeđenog vratara Istre, imao dosta sreće pri svojoj prvoj intervenciji. Nije ga koji trenutak kasnije uspio matirati ni Topčagić, da bi se potom osječki napadi, ipak, malo primirili. U posljednjih petnaestak minuta prvog dijela Garcijini izabranici su vrlo opasno priprijetili preko Bandea i Belje čiji je udarac zaustavila desna vratnica, da bi zatim Bartolec spretno spriječio izjednačenje. U drugom poluvremenu, opet su naši nogometaši krenuli agresivno i s naglašenim pritiskom na protivničku zadnju liniju, pri čemu treba istaknuti i sve glasniju potporu s Istoka. Plod takve nadmoći bio je drugi pogodak u 59. minuti, kada je Bartolec započeo akciju, Ndockyt nastavio upotrebljivim centaršutom, a lošiju reakciju Hujbera iskoristio je prisebni Topčagić i glavom postigao svoj prvi gol u Gradskom vrtu.

Bočkaj asistirao i Fioliću

Uporni su bili Puljani, pa su i nadalje vjerovali da mogu poremetiti planove Bjeličinoj momčadi. Bili su blizu pogotku kada je Mahmoud, nakon lijepe asistencije Lisice, pogodio gredu. Konačnih 3:0 bilo je u 75. minuti. Bočkaj je po drugi puta idealno asistirao, a Fiolić je iskoristio neodlučnost vratara gostiju i njihova stopera Galilee, mirno si spustio loptu pokraj njih i onda mirno pogodio praznu mrežu. I on je tom prigodom zabio prvi gol na osječkom stadionu. Pobjeda je naprosto bila „zabetonirana“, što su osjetili i navijači, zdušno bodreći svoje ljubimce sve do svršetka susreta. Osijek ima 30 bodova iz 14 odigranih dvoboja i subotnju je večer dočekao na čelu prvenstvene ljestvice. Nakon reprezentativne stanke očekuje nas istinski derbi protiv Dinama u Maksimiru kojem se unaprijed – veselimo.