Nakon punih osam mjeseci i oporavka od teže ozljede koljena, Petar je nastupio u jednoj natjecateljskoj utakmici.

Bio je početak ožujka ove godine kada je Petar Brlek morao na operaciju prednjih križnih ligamenata desnog koljena. Uslijedila je, dakako, duža i zahtjevna rehabilitacija, ali je naš Podravac uz puno volje i strpljenja prošao sve faze oporavka i ove se jeseni priključio treninzima prve momčadi. U nedjelju je dočekao prigodu i ponovno zaigrati u jednoj natjecateljskoj utakmici, nastupivši za Osijek II u posljednjih tridesetak minuta drugoligaškog ogleda s Rudešom.

Neopisiv je to osjećaj, zaista poseban. Sretan sam i zadovoljan što je ozljeda iza mene, da više ne moram o tomu razmišljati. Sada se samo nadam da će biti što više minuta za mene na terenu i da ću to koristiti na najbolji način. Doduše, bilo mi je malo neobično jer je ipak riječ o drugoligaškoj utakmici, ali sam baš želio pomoći dečkima da pobijedimo. Ono što ih krasi je borba na terenu do zadnje sekunde, drago mi je zbog njih da su bodovi ostali u Gradskom vrtu. Mislim da među tim dečkima imamo dosta potencijala, ima tamo vrlo zanimljivih igrača koji će jednoga dana sigurno zaigrati za najbolju momčad Osijeka, rekao je Brlek.

Sve je prošlo u najboljem redu

Ono što je najvažnije, Petar je svoje minute odradio rastrčano i bez ikakvih poteškoća s koljenom, pa se nadamo da će vrlo brzo biti i u kadru Bjeličinih izabranika za prvoligaške oglede.

Nikakvih problema nisam imao ni tijekom same utakmice, niti nakon nje. I psihološki sam sasvim bio spreman za taj povratak i zaista sam mu se veselio. Uostalom, u punom sam treningu, sve je u redu, dobro se osjećam u svakom pogledu i veselim se svakom novom nastupu. Lijepo je to što su nam i A i B momčad tijekom vikenda ostvarile pobjedu, neka tako bude i ubuduće.