Osijek i Lokomotiva odigrali su odličnu utakmicu u kojoj je bilo jako puno vrlo zanimljivih situacija na terenu.

Sve ono što nogomet čini tako privlačnim i uzbudljivim vidjeli smo u ogledu Osijeka i Lokomotive. Šteta što na tribinama nije bilo više gledatelja, ali onih nešto više od tisuću koji su došli uspjeli su stvoriti pravu atmosferu, pruživši značajnu potporu Osječanima na putu do još jedne pobjede u Gradskom vrtu. I dalje smo vodeća momčad državnog prvenstva, a za tri važna boda naši su se nogometaši morali namučiti do samoga kraja i za ono što su pokazali zaslužuju pohvale i čestitke. Potpuna dominacija Bjeličinih izabranika obilježila je prvi dio susreta, ali su „Lokosi“ poveli golom Kulenovića koji je nakon kornera glavom smjestio loptu u mrežu. Sve do odlaska na odmor Bijelo-plavi su pritiskali svoga protivnika, stvarali i propuštali šanse, od koji su najbolje bile Fiolićeva kada je Nevistić sačuvao mrežu i Topčagićeva koji je nadskočio gostujuću obranu, ali se ispriječila vratnica.

Nejašmić zabio, Žaperu uskraćen gol

I onda je u 40. minuti lijepo zabio Nejašmić koji voli oprobati udarac izvan šesnaesterca. Lopta se od vratnice odbila u mrežu i zasluženo smo došli do izjednačenja. U prvih 15-ak minuta drugog poluvremena Lokomotiva se uspjela konsolidirati i stvoriti dvije, tri lijepe prigode, kada su nas spašavali Malenica i Bartolec. Opasnost je posebno dolazila iz prekida, ali je i Osijek s druge strane postajao ponovno sve agresivniji. Važan detalj bio je i drugi žuti karton za prežustrog Aliyua, pa smo imali i brojčanu nadmoć na terenu. Krasnu priliku za vodstvo propustio Mierez, da bismo slavlje dočekali u 83. minuti kada je Žaper fantastičnim udarcem svladao Nevistića. Međutim, šokirala nas je reakcija iz VAR sobe kojom je ovaj gol poništen, navodno jer lopta cijelim svojim obujmom nije prešla liniju iako smo, gledajući to na TV ekranu, stekli drukčiji dojam. No, ni to nije zaustavilo Osječane koji su ubrzo nakon toga opet natjerali Zagrepčane na kapitulaciju.

Daku opet “jocker“ s klupe

Miloš je dobro ubacio, Mierez nije uspio usmjeriti loptu ka vratima, ali je ona stigla do Dakua koji se odlično snalazi u toj situaciji te s nekoliko metara pogađa mrežu za oduševljenje na tribinama. Opet je kosovski napadač bio pravi „jocker“ s klupe, kao i u domaćem ogledu s Goricom u kojem se proslavio kao dvostruki strijelac. Doduše, ponovno smo morali čekati VAR provjeru, ali je pogodak potvrđen kao čist i regularan jer zaleđa nije bilo. Ni tu nije bio kraj uistinu brojnim uzbuđenjima. Cokaj je u sudačkoj nadoknadi bespotrebno i neoprezno nasrnuo na Malenicu i također zaradio drugu javnu opomenu za isključenje, a prije posljednjeg sudačkog zvižduka Fiolić je „ukrao“ loptu u gostujućem kaznenom prostoru i onda mirno i precizno svojom ubojitom ljevicom pogodio desni kut za konačnih 3:1. Osijek je došao do novih bodova, a gledatelji su zadovoljni mogli napustiti Gradski vrt, nakon što su pljeskom i pjesmom ispratili svoje ljubimce s terena.