Tri uzrasta Osijekovog pomlatka, koji se natječu na razini Prve HNL, osvojili su četiri boda nakon što su u tri utakmice primili pet pogodaka, od toga četiri iz kaznenih udaraca.

Momčadi iz škole nogometa NK Osijek, koje se natječu na razni Prve HNL, osvojile su četiri boda u nedjeljnim ogledima u pionirskom, kadetskom i juniorskom uzrastu. Najviše razloga za zadovoljstvo imali su pioniri Mateja Žitnjaka koji su s 1:0 slavili na gostovanju kod Rudeša. Pogodak odluke dio je Dražena Jamana koji je u 42. minuti pogodio mrežu domaćeg vratara za veliko slavlje Bijelo-plavih. Pioniri Osijeka ovom su pobjedom ostali na prvom mjestu prvenstvene ljestvice s bodom više i utakmicom više od vršnjaka iz Dinama.

Dva jedanaesterca u Rudešu

Puno manje razloga za zadovoljstvo imali su kadeti Osijeka koji su remijem (3:3) protiv Rudeša ispustili vodeću poziciju, ali samo zbog razlike golova u kojoj su njihovi vršnjaci iz Dinama bolji u dosadašnjem dijelu sezone. Bijelo-plavi su krenuli furiozno i poveli pogotkom Ante Barišića u 4. minuti, ali u idućih sat vremena igre došli u zaostatak od dva pogotka. Pomalo nesretno budući da su dva od tri pogotka primili iz kaznenih udaraca… Ipak, momčad Vedrana Nikšića pokazala je još jednom karakter koji krasi ovu generaciju i preko Marina Prekodravca te jokera Amara Zahirovića uspjela spasiti bod.

Dva isključenja u Dugopolju

Juniorska momčad Bijelo-plavih, nakon tri uzastopne pobjede, poražena je kod Dugopolja rezultatom 2:1, a pobjednika je, kao i za nedavnog gostovanja na Rujevici, odlučio kazneni udarac duboko u sudačkoj nadoknadi. I to ne prvi na utakmici. Momčad Ante Bekavca povela je u 11. minuti pogotkom Antonija Blažanovića, dok je za domaćina izjednačio Nikola Pervan realiziravši kazneni udarac u 33. minuti. Nije tu bio kraj mukama juniora Osijeka koji su bod ispustili iz spomenutog jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi i to tek nakon što su im isključena dva igrača. Najprije Niko Stanušić u 52. minuti kada je, prema procjeni glavnog suca, spriječio suparničkog igrača u izglednoj situaciji za postizanje pogotka, pa zbog istog razloga i vratar Marin Marcić, koji je u 78. minuti izglednu situaciju za domaćina spriječio igranjem rukom izvan kaznenog prostora.