Osijek je u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa, uspio prevladati sva iskušenja i u „ruletu“ jedanesteraca došao do pobjede.

Opet je bilo dramatično i za mnoge poprilično stresno, gledajući utakmicu između Osijeka i Slaven Belupa. U Kupu je uvijek najvažnije izboriti prolaz u sljedeće kolo, pa ćemo uvodno odmah i zaključiti kako je ostvareno ono što je zacrtano u klupskim planovima i ambicijama, a put do polufinala je uistinu bio trnovit i krajnje neizvjestan. Tko bi rekao da ćemo svjedočiti takvom scenariju nakon što su Bijelo-plavi u svemu dominirali u prvih 45 minuta, osim u golovima. Može se reći da su se gosti pomalo i sretno obranili, a imali su i vrlo sigurnog debitanta Suška na svojim vratima, pa se na odmor otišlo bez golova iako je lopta barem jednom mogla završiti u mreži Koprivničana. Doduše, jednom se i našla iza leđa gostujućeg vratara, kada ga je svladao Lončar, ali je VAR provjerom ustanovljeno minimalno zaleđe Osijekova stopera.

Neiskorišteni „penali“, crveni kartoni…

Dosta se toga, ipak iznenađujuće, promijenilo u drugom dijelu, kada su se Zekićevi izabranici okuražili i zaista opasno prijetili. Zapata je pogodio gredu, kasnije je gotovo isto mjesto naciljao i Krstanović koji pritom nije uspio realizirati kazneni udarac. Isti je igrač imao još jednu vrlo izglednu priliku, ali je Malenica, kao i njegov kolega na suprotnim vratima, bio vrlo koncentriran i nije dopustio da mu lopta završi u mreži. „Meč-loptu“ za Osječane imao je Bočkaj, nakon što je sudac Jović u 84. minuti pokazao na bijelu točku i u šesnaestercu „Farmaceuta“. Sušak je pogodio u koju će stranu pucati izvođač najstrože kazne i polako se pretvarao u junaka utakmice koja je otišla u produžetke. Kada je zbog jedne psovke na terenu, koja doduše nije bila upućena sucu, Žaper zaradio izravni crveni karton, ionako teška zadaća postala je još teža, da bi Kvržić u samo tri minute zaradio dvije javne opomene, pa je brojčani omjer snaga na terenu u drugom produžetku opet bio izjednačen.

Daku je opet zabio pobjedonosni gol

Kada o pobjedniku moraju odlučivati jedanaesterci, jasno je da se to ne može mirno gledati ni dolje s travnjaka, odnosno ispred klupe za pričuve, a ni s tribina. U takvom raspletu više ne važi nikakva uloga favorita, kao ni sve ono što se događalo prije raspucavanja. Još kada je Škorić u trećoj seriji pogodio gredu, prednost je otišla na stranu Slaven Belupa, međutim, odmah zatim je Goda promašio okvir vratiju, a nakon što je i Zirdum naciljao gredu, sve je bilo u nogama i glavi mladog Dakua. Presudni udarac bio je vrlo precizan i svima je u osječkim redovima, kao i navijačima, pao kamen sa srca. Opet je mladi Kosovar zabio za pobjedu Bijelo-plavih i proboj među četiri momčadi koje ostaju u završnici SuperSport Hrvatskog kupa. Izvlačenje polufinalnih parova bit će održano idućeg ponedjeljka u sjedištu HNS-a.