Na raspolaganju imam 21 igrača i maksimalno povjerenje u svakog pojedinca koji dobije priliku, kaže Nenad Bjelica.

Nakon infarktne utakmice u SuperSport Hrvatskom kupu, Bijelo-plavi utrku za prvenstvenim bodovima nastavljaju u Velikoj Gorici. Nenad Bjelica i njegov stručni stožer “krpaju“ posljedice 120 minuta u Kupu protiv Slaven Belupa, na raspolaganju neće biti Petra Bočkaja, Karla Bartoleca, Ramona Miereza i Mihaela Žapera, dok su od ranije odsutni Adrian Leon Barišić, Ivica Ivušić i Ante Erceg.

Regeneracija

Odradili smo regeneracijski trening poslije utakmice koja je bila zahtjevna u svakom smislu. Igrači su umorni, ali nadam se da će u subotu biti potpuno spremni za utakmicu. Na raspolaganju imam 21 igrača i maksimalno povjerenje u svakog pojedinca koji dobije priliku. Radujemo se da možemo dati priliku za igru svakome pojedincu koji marljivo trenira i čeka svoju priliku, kaže trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.

Potrošnja

Potrošnja na zadnjoj utakmici je bila velika, ali strateg Osijeka uzda se u širok kadar.

Normalno da su igrači potrošeniji, ali imamo širok kadar, osim ova četiri igrača koja neće nastupiti možda bude još nekih promjena. Vidjet ćemo kako će se osjećati još neki igrači, ali na terenu ćemo sigurno imati sedam, osam ili devet svježih igrača. Najugroženiji su mi Škorić, Lončar i Fiolić su igrači za koje moramo vidjeti kako se osjećaju i u razgovoru s njima ćemo odlučiti.

Kvalitetni pojedinci i momčad

Bjelica je prepun hvale za Goricu i trenera Krunoslava Rendulića.

Gorica ima trenera kojeg izuzetno poštujem, ostvaruje kvalitetne rezultate. Možda malo više osciliraju nego prošle sezone, ali ušli su u polufinale Hrvatskog kupa, u prvenstvu su ponovo oko pete, šeste pozicije i mislim da su na liniji onoga što su ostvarivali prošle sezone. Imaju kvalitetne pojedince, igraju kvalitetno, pokazali su karakter preokrenuvši utakmici praktički u zadnjoj minuti. Radi se o ozbiljnoj momčadi kojoj se želimo suprotstaviti onako kako se suprotstavljamo svima, s visokim pritiskom, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti.

Lovrić opasan

Jedna od najvećih prijetnji za Bijelo-plave nedvojbeno će biti Kristijan Lovrić.

Izuzetno kvalitetan igrač kojem ne treba previše prostora da bi bio opasan. U ovom prvenstvu opasan je i u igri glavom što prije nije bio, da ne govorim o njegovim prekidima, udarcu izvan 16 metara… Treba ga duplirati, ne dozvoliti mu prostora, a vjerujem da svi igrači koji budu igrali po toj strani biti maksimalno odgovorni i da ćemo ga zaustaviti. Ali Gorica nije samo Lovrić, ali on daje dodatnu vrijednost toj momčadi.

Klupski ciljevi na prvom mjestu

U izostanku Petra Bočkaja lijevi bok bit će rezerviran za Marija Jurčevića.

Nova prilika za igrače koji nisu puno igrali. Atmosfera je na najvišoj mogućoj razini, prvi smo u prvenstvu, plasirali smo se u polufinale Hrvatskog kupa i maksimalno angažirani idemo na gostovanje u Veliku Goricu, kaže branič Bijelo-plavih.

Imao sam sitnu ozljedu, nakon toga i koronu. Sada sam duže vrijeme u trenažno procesu, na raspolaganju treneru, a on će odlučiti tko će igrati. Na kraju krajeva svi smo ovdje da prvenstveno ispunjavamo ciljeve NK Osijek, a ne neke svoje privatne ambicije.

 

Na pitanje o svojoj spremi nema puno dilema.

Odigrali smo dvije pripremne utakmice, dobro se trenira, duže sam u procesu i naravno da sam spreman. Imamo automatizme u igri, nema puno odstupanja i siguran sam u dobar nastup.

Cijelu press konferenciju pogledajte ovdje.