Svečano je bilo u petak navečer u Sportoru gdje je 220 registriranih igrača škole nogometa NK Osijek preuzelo svoje pakete sportske opreme koje su uoči Božića dobili na dar od kluba.

Škola nogometa Osijeka nepresušno je vrelo talenta na koji se klub cijelu svoju povijest oslanja. I danas, kada prva momčad lovi najviše ciljeve, kvaliteta rada u nogometnoj školi i njezino djelovanje jedan je od strateških klupskih ciljeva, a razvoj mladih igrača jedan od ključnih prioriteta kluba. Ulaganje u infrastrukturu već je u punom zamahu, preseljenjem u novi trening kamp svi polaznici klupske škole nogometa dobit će kudikamo bolje uvjete za rad iako već sad ostvaruju sjajne rezultate. Čak osam od 12 uzrasta klupske škole nogometa polusezonu je okončalo na vodećim pozicijama u svojim ligama, a kao nagradu za način na koji igraju i ponašaju se, uoči Božića su od kluba na dar dobili komplet sportske opreme (ruksak, šuškavac, trenirka, hlačice i majica) tehničkog sponzora 2Rule, te klupski kalendar za 2022. godinu na kojem su sve generacije.

Do sada su polaznici naše škole nogometa morali kupovati sportsku opremu, a sada smo prvi put uspjeli napraviti da svi registrirani igrači, njih ukupno 220, dobije svoj komplet, rekao je Miroslav Žitnjak, voditelj tehničkog sektora škole nogometa NK Osijek.

Svečana primopredaja održana je u Sportoru, prodavaonici sportskom opremom koja se nalazi u trgovačkom centru Avenue Mall, a u kojoj je dio asortimana posvećen upravo nogometnom klubu Osijek. Tom prigodom, najmlađi polaznici škole nogometa NK Osijek družili su se s klupskom maskotom Legosom i u svečarskom tonu te punim rukama darova na najljepši način zaključili 2021. godinu.