Osječani su i na Poljudu pokazali da su dobri i čvrsti, pa su svakako zaslužili pozitivan rezultat.

 

Vjerovali su osječki nogometaši da u Splitu mogu osvojiti sva tri boda. Pokazali su to i svojim pristupom,  stavom kojega su imali na terenu i velikom borbom. Na kraju smo se zadovoljili i podjelom bodova, iako se međusobno komentiralo kako se moglo i do punog plijena pred najviše publike ove sezone, računajući sve utakmice od početka do kraja prvog dijela prvenstva.

U lijepom ambijentu ovo je realan rezultat. Prvo ću se zahvaliti našim navijačima koji su „potegnuli“ daleko da bi nas bodrili. Može se reći da je svakome pripalo po poluvrijeme, uz činjenicu da smo mi bili dosta bolji tijekom prvog poluvremena. Imali smo taj penal, uz još dvije-tri opasne, dobre situacije za gol. Ako se na varam u tom smo razdoblju utakmice sveli Hajduk na jedan šut, možda čak i niti jedan jer se ne sjećam da su nam ozbiljnije zaprijetili. U drugom su imali jednu, dvije opasne situacije i to je to, izjavio je naš kapetan Mile Škorić.

Nije bilo nikakvog pritiska

Ništa nije poremetilo Osječane u naumu i želji da oni budu ti koji će prvi doći do pogotka i tako je i bilo, iako nam je sreća potrajala svega 60-ak sekundi. Pogodak Bohara je poništen, a drugi udarac s bijele točke nije bio jednako uspješan kao onaj prethodni.

Ne smije ovakav ambijent biti pritisak, naprotiv. Daj Bože da se svaka utakmica igra u takvom ozračju. Ušli smo dobro s pravim gardom, mjesto u samom vrhu prvenstvene ljestvice nam to daje za pravo. Čestitam svim dečkima i stožeru na odličnoj polusezoni. Penal? Nisam vidio što se tamo točno dogodilo, pa i ne bih to posebno komentirao.

„Na pola smo puta“

Globalni dojam je svakako zadovoljavajući, a tko zna kako bi sve završilo da je Osječanima priznat gol u vrijeme njihove dominacije na terenu i opasnom izlaženju prema šesnaestercu Spliićana…

Ako jednog od kandidata za naslov svedemo na ovako malo prilika, Hajduk ima kvalitetu prema naprijed, ali smo u većini utakmice to jako dobro odradili. Šteta zbog naših situacija jer smo mogli i bolje, ali bod nije loš. Na pola smo puta, situacija je napeta i drago mi je da je tako, da je borba, sad ćemo se dobro odmoriti, potom pripremiti za nastavak sezone i nastaviti dalje.