S prvim danima 2022. godine Osijek je aktivirao opciju iz posudbe Cheberka i 23-godišnjeg ukrajinskog braniča otkupio od LASK-a.

Yevgen Cheberko s prvim danima 2022. godine postao je igrač Osijeka nakon što je klub aktivirao klauzulu o otkupu njegovog ugovora koji je odmah produžen do 2025. godine. Ovaj 23-godišnji branič, koji je posljednjih godinu dana u Gradskom vrtu bio kao posuđeni igrač austrijskog LASK-a, sada je igrač Bijelo-plavih i nema nikakve dvojbe da će predstavljati veliku vrijednost za naš klub. Uostalom, razina na kojoj je odigrao posljednje utakmice protiv Rijeke i Hajduka to najbolje sugeriraju.

Zadovoljan ostankom

Zadovoljan sam što je Osijek otkupio moj ugovor i što više nisam posuđeni igrač. Zahvalan sam i Nenadu Bjelici jer mi ovaj potez pokazuje da vjeruje u mene i moje kvalitete, ali i cijelom Nogometnom klubu Osijek. Nadam se da ću svima moći zahvaliti tako što ću dati svoj doprinos da u 2022. godini osvojimo trofej. Zadovoljan sam što ostajem i zbog odlične atmosfere i suigrača koji su mi u svakom trenutku bili podrška, rekao je ovaj simpatični Ukrajinac koji je za Osijek upisao 26 nastupa uz jedan pogodak i jednu asistenciju.

Polivalentni defanzivac

Cheberkovim otkupom zadovoljan je i Nenad Bjelica koji je u rosteru zadržao polivalentnog braniča koji se u proteklih godinu dana pokazao kao sjajan karakter i samim time odlično uklopio u osječki momčad.

Odlučili smo se na otkup Yevgena Cheberka jer se radi o mladom igraču koji ima puno potencijala. Može ga se koristiti na poziciji stopera, lijevog beka i zadnjeg veznog, ima dobar smisao za igru, a uz to može još i napredovati i unaprijediti svoju igru. Sigurno smo da će sada kada je naš igrač biti u stanju pružiti još više za Osijek, istaknuo je glavni klupski menadžer Nenad Bjelica.