Osim što pokušavamo dovesti značajnija nogometna imena vodimo računa i o klupskoj budućnosti, ova dva igrača su zalog za to i vjerujem da će nam dati puno zadovoljstva u godinama koje slijede, rekao je Bjelica.

Nakon Nikole Janjića, u Gradski vrt su stigla još dva igrača koja se mogu smatrati zalogom za budućnost. Kristian Fućak, 23-godišnji ofenzivac došao je iz riječkog Orijenta kao ponajbolji igrač druge HNL, a višegodišnji ugovor s Bijelo-plavima potpisao je i Mihajlo Baić, 19-godišnji stasiti napadač iz Srbije, koji će se kroz drugu momčad Osijeka pokušati nametnuti Nenadu Bjelici.

Nakon Nikole Janjića, s kojim smo dogovorili četverogodišnji ugovor i koji će nam se priključiti od ljeta, realizirali smo i dolaske Kristiana Fućka iz Orijenta i Mihajla Baića iz Čukaričkog. Radi se od dva mlada igrača, sretni smo i zadovoljni što su s nama. Kristian će biti cijelo vrijeme uz prvu momčad, dok će Mihajlo minute skupljati igrajući za drugu momčad, a trenirati s prvotimcima. Osim što pokušavamo dovesti značajnija nogometna imena vodimo računa i o klupskoj budućnosti, ova dva igrača su zalog za to i vjerujem da će nam dati puno zadovoljstva u godinama koje slijede, rekao je klupski menadžer dodajući da je Baić središnji napadač, dok Fućak osim u vrhu napada može igrati i na obje krilne pozicije na kojima ga je struka Osijeka i zapazila prošle zime.

Došao u veliki klub

Kristian Fućak jedan je od brojnih darovitih igrača poniklih na Grobniku u riječkom zaleđu, nogometno je odrastao u Grobničanu koji je još jednom potvrdio da odlično radi s mladim igračima, pa preko Varaždina i Orijenta izborio se za priliku u Gradskom vrtu. Od borbe za naslov prvaka u Drugoj HNL do borbe za titulu u Prvoj HNL.

Došao sam iz Druge lige u veliki klub. Hvala treneru i klupskom vodstvu što su me doveli, pokušat ću što prije doći do statusa kojeg trener očekuje i pružit ću sve od sebe da pomognem klubu i opravdam očekivanja. Pratio sam Osijek i cijelu Prvu HNL i sretan sam što sam došao u klub u kojem će mi trener biti Nenad Bjelica. Siguran sam da ću uz njega dodatno napredovati, konkurencija je velika, ali potrudit ću se pokazati da zaslužujem mjesto u momčadi. Prije šest mjeseci rekao bih da se najbolje osjećam kao krilo, ali uz trenera Eda Flega u Orijentu sam napredovao kao središnji napadač i ta pozicija mi sada više odgovara budući da sam bliže golu.

Želja za dokazivanjem

Mihajlo Baić krenuo je u Čukaričkom, bio u Crvenoj zvezdi, Spartaku iz Subotice, pa se vratio u Čukarički gdje je debitirao u prvoj ligi svoje države. Sada je njegova budućnost Bijelo-plava.

Osjećaj je bio izvanredan što sam dobio čast trenirati s igračima kakvi su u Osijeku. Imam samo riječi hvale, prvi dojmovi su odlični i oduševljen sam svime što sam zatekao. Sada je sve na meni. U Čukaričkom sam bio najbolji strijelac u kadetskom uzrastu, isto ponavljao i u mlađim uzrastima reprezentacije, ali kasnije sam imao neke poteze koji se nisu pokazali najboljima za moj igrački razvoj, rekao je Baić koji već pet godina ima hrvatsku putovnicu i neće zauzimati mjesto za strance.

Ipak, iako će trenirati s prvotimcima, svoju priliku u prvoj momčadi tražit će igrajući za Osijek II pod paskom Tomislava Radotića.

Meni je svakako velika čast što ću dobiti priliku pokazati se, napredovati kroz treninge i dokazivati se za priliku u prvoj momčadi.