Peršurić je iskazao zadovoljstvo spoznajom da su i u NK Osijek prepoznali ovaj dio Istre u izboru svoga zimskog odredišta.

Trening nogometaša Osijeka na terenima Zelene lagune došao je pogledati i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić sa svojim suradnicima. Srdačno se pozdravio s trenerom Nenadom Bjelicom, a ugodni je razgovor nastavljen i kasnije u lobiju hotela „Parentium“.

Mogu pričati da je Poreč poznat po mnogo čemu, dakako najviše po turizmu, ali je definitivno i grad sporta. Imamo i odgovarajuću sportsku infrastrukturu i drago mi je da klubovi to prepoznaju, kao i sada Osijek. Mislim da možemo zadovoljiti kriterije i europskih momčadi, a posebno mi je zadovoljstvo kada su nam gosti uspješni kolektivi iz Hrvatske, kao što je i Osijek. Vjerujem da ovdje imate sve što vam je potrebno za kvalitetan i uspješan rad, istaknuo je Peršurić.

Poreč je i grad sporta

Poveznica je svakako i naš šef stručnog stožera kojega Porečani ponekad znaju susresti i na ulicama svoga grada.

Bjelica je za nas Porečan, nadam se da mogu tako reći i zbog činjenice da je ovdje često i da mu majka živi u Poreču. Jako nam je drago zbog toga. Vidio je i Nenad da naš grad već duže vrijeme investira u sportske sadržaje, imamo zaista puno dvorana i igrališta. Inače je neki prosjek u Hrvatskoj na 800 stanovnika jedno dječje igralište, mi ih imamo na svakih 200! Tu su mnogobrojni nogometni i teniski tereni, što god treba zapravo. I kada se sve to skupa spoji i sa smještajnim kapacitetom, a imamo ih dosta, možemo organizirati puno toga, pa i vrhunskih svjetskih manifestacija kojima smo bili domaćini.