Susret 21. kola HT Prve lige bit će odigran u subotu, 29. siječnja, na našem stadionu s početkom u 15 sati.

Posljednju prvenstvenu utakmicu Bijelo-plavi su odigrali 19. prosinca kada su remizirali u derbiju s Hajdukom na Poljudu. Nastavak je sljedećeg vikenda kada ćemo, u okviru 21. kola HT Prve lige, biti domaćini koprivničkom Slaven Belupu. Igrat će se u subotu u Gradskom vrtu s početkom u 15 sati i bit će to prilika navijačima Osijeka da uživo, nakon prvenstvene stanke, vide našu momčad u borbi za bodove. Nadamo se da će nam vremenske prilike biti takve da hladnoća neće ići u prevelike minuse, kako bismo na tribinama imali više gledatelja u odnosu na jesenski prosjek…

Koprivničani su nam već bili tvrd orah

U tercetu smo momčadi koje su dosad osvojile po 40 bodova i dijele pozicije na vrhu ljestvice. Jasno je da će u nastavku sezone, još i više nego u prvom dijelu, svaki bod biti od velikog značaja, pa nam je to svima u mislima i uoči subotnjeg ogleda. Koprivničani su trenutno osmoplasirani s 19 bodova na svom kontu, a s obzirom da je Hrvatski dragovoljac „zakucan“ na dnu, Zekićevi izabranici mogu mirno čekati nova iskušenja. U njihovim redovima više nema Glavčića koji je otišao u Rusiju, no okosnica najboljeg sastava je ostala ista. Najbolje smo vidjeli u četvrtfinalnom ogledu nacionalnog Kupa koliko „Farmaceuti“ mogu biti neugodan suparnik, kada smo do pobjede došli tek u izvođenju jedanaesteraca.

Miloš na tribini, a neki bi mogli debitirati

U osječkim redovima, sasvim je izvjesno, neće biti Miloša koji je na Poljudu zaradio treći žuti karton, pa će prisilno biti na tribini, umjesto na terenu. Također, sigurno će izostati Nejašmić, nažalost ne samo ovaj puta, a ni Jugović još ne može biti na raspolaganju stručnom stožeru. Njima treba pridodati i Ndockyta koji je obolio baš uoči odlaska na pripreme, pa će mu trebati neko vrijeme da se vrati na travnjak. Nadamo se da će ostali biti zdravi i spremni jer je uvijek važno imati širinu i na klupi za pričuve. Moglo bi se dogoditi da već u subotu svoje debije u dresu NK Osijek zabilježe Caktaš, Fućak ili Petković, no to je već na treneru i njegovim suradnicima.